Υλικά
¾ κ. συκωτάκια κοτόπουλουΥλικά
½ φλ. μπράντι
4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα συκωτάκια, τα καθαρίζουμε από τη χολή και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στα δύο.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα.
Τα κόβουμε στα τέσσερα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα.
Ρίχνουμε τα συκωτάκια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη σπάτουλα να μην αρπάξει το κρεμμύδι.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι και σβήνουμε με το μπράντι.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα σύκα και το ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 5 λεπτά, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι, να μαλακώσουν λίγο τα σύκα και να καραμελώσουν ελαφρά.
Σερβίρουμε επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
A.T.