Follow us

Σκάροι “παπά γιαχνί” καρπαθιώτικοι

Σκάροι “παπά γιαχνί” καρπαθιώτικοι

Υλικά

1 κιλό σκάροι μεγάλοι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
¼ φλυτζάνι ξύδι
4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξύνουμε τους σκάρους και κάτω από το δεξί πτερύγιο που υπάρχει η χολή κάνουμε μια μικρή τομή και αφαιρούμε προσεκτικά τη χολή, αφήνοντας τα υπόλοιπα εντόσθια, που είναι νόστιμα.* Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, έπειτα την ντομάτα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τους σκάρους, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λεμόνι και τους μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστούς.
*Στους σκάρους δεν αφαιρούμε τα σπλάχνα αν έχουν αλιευθεί το πρωί που είναι νηστικοί, για να είναι καθαροί.

**Συνταγή Καρπάθου της Άντζελας Παπαβασιλείου.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…