Follow us

Σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και φέτα

Σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και φέτα

υλικά

3 μεγάλα ή 4 μικρά παντζάρια ψημένα ή βρασμένα
150 γρ. πράσινα σαλατικά (σπανάκι, ρόκα)
2 πορτοκάλια σε φετάκια χωρίς μεμβράνες
3/4 φλ. τσ. φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
1/3 φλ.τσ. χοντροσπασμένη ή κομμένη στη μέση καρυδόψιχα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
για τη βινεγκρέτ:
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 σκ.σκόρδο λυωμένη
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε καλά τους βολβούς των παντζαριών, τους τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε στο φούρνο (μπορούμε και να τα βράσουμε αλλά ψητά γίνονται πιο νόστιμα). Οταν μισοκρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας καλά τα υλικά. Σε απλωτή σαλατιέρα χοντροκόβουμε τα πράσινα σαλατικά και τα ανακατεύουμε με λίγη βινεγκρέτ. Απλώνουμε επάνω τις φέτες των παντζαριών, τα κρεμμυδάκια, το πορτοκάλι, τη φέτα, τα καρύδια και το δυόσμο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…