Υλικά
υλικά
10 σύκα
φύλλο καταϊφι
Μαυροδάφνη (κρασί)
φυστίκι Αιγίνης ανάλατο
φρέσκο βούτυρο
φρέσκο ανθότυρο
σορμπέ λεμονιού
θυμάρι
φύλλα άγριας ρόκας μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο και βαλσάμικο
Τρόπος παρασκευής
Για τα γλυκόξινα σύκαΜαρινάρουμε 10 ξερά σύκα σε ξύδι βαλσάμικο και λίγη μαυροδάφνη για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν τα σύκα.
Βράζουμε όλο το μείγμα για 15 λεπτά και το περνάμε από μπλέντερ.Για το καταΐφιΣε τσέρκι στρώνουμε λίγο φύλλο καταΐφι να πάρει στρογγυλό σχήμα, το ραντίζουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο και από πάνω βάζουμε λίγο φιστίκι Αιγίνης.
Ψήνουμε στο φούρνο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στους 170ο για 40 λεπτά.ΠαρουσίασηΣε στρογγυλό τσέρκι στρώνουμε μια βάση με μια κουταλιά από τα σύκα και κυκλικά βάζουμε μια φράουλα κομμένη στα 4.
Από πάνω βάζουμε λίγο ανθότυρο, το καταΐφι, από πάνω το σορμπέ λεμονιού με λίγο θυμάρι και στην κορυφή λίγη σαλάτα ρόκας μαριναρισμένη με ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "6 Κλειδιά" στην Άφησσο Πηλίου.