Υλικά
Υλικά
4 αστακοουρές κομμένες σε ροδέλες
3-4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
450 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
½ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
1-2 κοφτές κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε ντομάτα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε τις ροδέλες του αστακού σε ένα σαγανάκι, βάζουμε ανάμεσά τους μερικά κομμάτια χαλούμι και περιχύνουμε τις ουρές με τη σάλτσα ντομάτας.
Βάζουμε το σαγανάκι στο φούρνο και τα ψήνουμε για 6 λεπτά.
Ψήνουμε ξεχωριστά το υπόλοιπο χαλούμι και το κόβουμε σε κύβους.
Γαρνίρουμε τον αστακό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και χαλούμι.
Σερβίρουμε ζεστό.
Η κλασική σπεσιαλιτέ φοράει αναβαθμισμένη γεύση αστακού και συνδυάζεται με χαλούμι.
Το πιπέρι, το σκόρδο και η πάπρικα εξασφαλίζουν τα πολεμοφόδια για τη συνάντηση με το ούζο.