Υλικά
250 γρ. γκοργκοντζόλαΥλικά (για 4 άτομα)
4 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
450 γρ. ρύζι για ριζότο (αρµπόριο)
250 ml λευκό ξηρό κρασί
750 ml ζωμό κρέατος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι.
Μόλις αρχίσει να μαραίνεται και να γίνεται διάφανο, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι.
Το αφήνετε για 2 λεπτά ανακατεύοντάς το συνεχώς και προσθέτετε το κρασί.
Όταν το απορροφήσει το ρύζι, αρχίζετε να προσθέτετε το ζωμό σταδιακά (125 ml τη φορά) και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να απορροφηθεί κι αυτός.
Διατηρείτε το ζωμό ζεστό ώστε να µη διακόπτεται ο βρασμός.
Μόλις μαλακώσει κάπως το ρύζι, στα 15-18 λεπτά, προσθέτετε την γκοργκοντζόλα, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε µε παρμεζάνα και σερβίρετε το ριζότο αμέσως.
Θερμίδες
Ανά μερίδα: 365 kcal
Τι προσφέρει:
Βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, φώσφορο, ασβέστιο και κορεσμένα λιπαρά.
Ανάλυση συνταγών Κέντρο διαιτολογικής υποστήριξης και μεταβολικού ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
Δ/ντής Δημήτρης Γρηγοράκης, MSc κλινικός, διαιτολόγος διατροφολόγος.
/ Γεωργία Καπώλη, MSc κλινικός, διαιτολόγος διατροφολόγος