Follow us

Ψητές αγκινάρες με τυρί γκοργκοντζόλα και αρωματικά βότανα

Ψητές αγκινάρες με τυρί γκοργκοντζόλα και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

8 μέτριες αγκινάρες 

4 μέτρια λεμόνια

300 γρ. γκοργκοντζόλα

100 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι

2 κ.γ. + 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος 

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό μαζί με τον χυμό 3 λεμονιών, ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες και τις μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.

Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την γκοργκοντζόλα με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τις 2 κ.σ μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα ψίχουλα του ψωμιού με τη 1 κ.σ μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα του τυριού και τις βάζουμε σε ταψί.

Πασπαλίζουμε κάθε αγκινάρα με το μείγμα ψίχουλα ψωμιού-μαϊντανός και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν τα ψίχουλα χρυσοκάστανο χρώμα γύρω στα 25 λεπτά.

Σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.