Follow us

Ψαρονέφρι γεμιστό με ανθότυρο και μυρωδικά μαζί με μικρό μπριάμ

Ψαρονέφρι γεμιστό με ανθότυρο και μυρωδικά μαζί με μικρό μπριάμ

υλικά γιά 6 άτομα

2 κ. ψαρονέφρι
400 γρ. ανθότυρο
3/4 φλ.τσ. μυρωδικά ανάμεικτα (βασιλικό, φρέσκια ρίγανη,μαντζουράνα, θυμάρι)
1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
γιά το μπριάμ:
2 μέτριες πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
4 σκ.σκόρδο σε λεπτά φετάκια
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό
2 ντομάτες
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο (ή λίγο περισσότερο)
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τα μυρωδικά, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανοίγουμε τα ψαρονέφρια με κοφτερό μαχαίρι, κατά μήκος, χωρίς να τα χωρίσουμε. Τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και τα χτυπάμε να λεπτύνουν (αυτό μπορεί να το ζητήσουμε και από τον κρεοπώλη μας). Τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Ακουμπάμε κάθε ψαρονέφρι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απλώνουμε στο εσωτερικό το μείγμα του τυριού (έχουμε υπολογίσει να το μοιράσουμε ομοιόμορφα). Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και τυλίγουμε το ρολό στο αλουμινόχαρτο, γυρίζοντας καλά τις άκρες (μέχρι αυτό το σημείο μπορούμε να τα έχουμε ετοιμάσει αρκετές ώρες πριν). Τοποθετούμε τα ρολά σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε στον πάτο το κρασί και βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν γιά 35' περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε τα αλουμινόχαρτα. Βάζουμε τη σάλτσα που άφησαν σε κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να πήξει αρκετά. Τη σουρώνουμε και την κρατάμε σε μπολ. Σερβίρουμε τα ψαρονέφρια κομμένα λοξά σε χοντρές φέτες, ώστε να φαίνεται η γέμιση. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με το μπριάμ ή, απλά, με τηγανιτές πατάτες.

Γιά το μπριάμ:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες πάχους 4 χιλ. (τις ντομάτες πιό χοντρές). Τηγανίζουμε λίγο τις πατάτες και απλώνουμε τις μισές σε σειρά σε πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φετάκια σκόρδου. Τηγανίζουμε στο ίδιο λάδι τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε επάνω στις πατάτες, ρίχνοντας αλατοπίπερο, μυρωδικά και φετάκια σκόρδου. Σκορπίζουμε επάνω λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Συνεχίζουμε με τις φέτες της μελιτζάνας,και τα υπόλοιπα λαχανικά βάζοντας ανάμεσα τα μυρωδικά, το σκόρδο και τις φέτες κρεμμυδιού, χωρίς να ξεχνάμε το αλατοπίπερο. Οταν τελειώσουν οι στρώσεις των λαχανικών βάζουμε από πάνω τις ντομάτες αλατίζουμε, ραντίζουμε με μερικές κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο γιά 45΄. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…