Follow us

Πράσινη αβγοσαλάτα

Πράσινη αβγοσαλάτα

Υλικά:

6+1 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα
1 κ. κ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
30 ml ξίδι από λευκό κρασί
120 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
80 γρ κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
1/2-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα (ένα στάδιο πριν τη σκόνη)

Παρασκευή

Βάζουμε τον ένα κρόκο του αβγού σε ένα μπολ μαζί με την μουστάρδα και το ξίδι και τον πολτοποιούμε. Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει μια κρεμώδη υφή. Ανακατεύουμε στο μείγμα της τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Κόβουμε τα αβγά σε ροδέλες ή στα τέσσερα, τα βάζουμε σε ένα ρηχό μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.

Θ.Τ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…