Follow us

Πέστροφες, οι νοστιμούλες του γλυκού νερού

Πέστροφες, οι νοστιμούλες του γλυκού νερού

Δεν τις προτιμούν πολλοί τις πέστροφες. Ίσως, επειδή γενικά τα ψάρια του γλυκού νερού μας ξενίζουν, αφού οι περισσότεροι θεωρούμε «πραγματικά», βρώσιμα ψάρια, τα ψάρια της θάλασσας. Ίσως να παίζει ρόλο και το ότι οι πέστροφες που φθάνουν στα ψαράδικα, είναι του ιχθυοτροφείου. Και πάλι όμως, μήπως και οι τσιπούρες, που πωλούνται σε προσιτή τιμή, του ιχθυοτροφείου δεν είναι; Άρα ο λόγος που δεν έρχονται συχνά στο τραπέζι μας, είναι η προέλευσή τους από τα γλυκά νερά. Ας τον ξεπεράσουμε όμως, διότι οι πέστροφες έχουν αφράτη, νόστιμη σάρκα, πολλά καλά λιπαρά (ω –3 λιπαρά οξέα) πωλούνται σε καλή τιμή και μαγειρεύονται με ένα σωρό τρόπους, δίνοντας πιάτα κατάλληλα τόσο για το καθημερινό τραπέζι, όσο και μια πιο καλή περίσταση.
Μυστικά πολλά για ένα επιτυχημένο μαγείρεμα, οι πέστροφες δεν έχουν. Απλώς, θα τις φέρουμε στα ελληνικά γευστικά μέτρα, με ένα δυο κολπάκια και σιγά –σιγά θα τις βάλουμε στη μαγειρική μας ατζέντα, χωρίς να το καταλάβουμε.
-Ταιριάζουν πολύ καλά με όλα τα αρωματικά βότανα, το σκόρδο και το λεμόνι και τις ωφελεί, γενικά, αν τις αλείψουμε με χυμό λεμονιού πριν τις μαγειρέψουμε (και με όποιον τρόπο κι αν τις μαγειρέψουμε), επειδή έτσι σπάει η λιπαρότητα.
-Αν χαράξουμε το δέρμα τους, θα ψηθούν πιο γρήγορα. Άλλωστε, είναι αρκετά σκληρό και μόνο στην περίπτωση που τις κάνουμε πανέ (που γίνεται τραγανό) έχει γευστικό ενδιαφέρον.
-Είναι προτιμότερο να τις ψήνουμε στο φούρνο ή τη σχάρα, παρά να τις τηγανίζουμε και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ή κάποιο σπορέλαιο αντί για βούτυρο, στην περίπτωση που είναι απαραίτητη κάποια λιπαρή ουσία –είπαμε πως είναι λιπαρό ψάρι.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…