Follow us

Πατατάτο (Αμοργός, Νάξος, Σχοινούσα, Δονούσα)

Πατατάτο (Αμοργός, Νάξος, Σχοινούσα, Δονούσα)

Υλικά

2 κ. κατσίκι με το κόκκαλο (σπάλα) κομμένο σε μικρές μερίδες
2 κ. πατάτες
800 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ξυλαράκι κανέλλα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια 2.5 εκ.. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς το με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, την κανέλλα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη μισή ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά και να χυλώσει η σάλτσα, αλλά και να έχουν γίνει οι πατάτες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…