Υλικά
1 κιλό πατάτες Υλικά
200 γρ. χοιρινό λουκάνικο *
200 γρ. γραβιέρα Τήνου
4 κ.σ. χοιρινό λίπος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κ.σ. γλίνα και 2 κ.σ ελαιόλαδο ή 4 κ.σ. γλίνα)
6 αβγά
αλάτι, πιπέρι
2 -3 κουταλιές γάλα αν θέλουμε
Ένα τηγάνι αντικολλητικό 25 εκ.
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λίπος στο τηγάνι μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις μαγειρεύουμε γυρίζοντας προσεκτικά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και τη γλίνα (αν χρησιμοποιούμε), σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουµε, ανακατεύοντας πού και πού. Χτυπάµε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα αν χρησιμοποιούμε και τα ρίχνουμε στις πατάτες και τα λουκάνικα.
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες του τηγανιού, σηκώνουμε προσεκτικά τη μια άκρη γέρνοντας το τηγάνι για να περάσει το αβγό από κάτω και να ψηθεί.
Γλυστράμε προσεκτικά την ομελέτα σε μια πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε ξανά μέσα στο τηγάνι, για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Τη σερβίρουμε ζεστή κομμένη σε φέτες.
Ταιριάζει με μια πράσινη σαλάτα.*Μπορούμε να βάλουμε και σύγλινο (150 γρ.) αν θέλουμε
Α.Τ.