Follow us

Οι πιπεριές ταιριάζουν στο καλοκαίρι

Οι πιπεριές ταιριάζουν στο καλοκαίρι

Είναι χάρμα οφθαλμών και μόνο να τις βλέπεις, με όλα αυτά τα δυνατά χρώματα και τη λάμψη τους. Η χαρακτηριστική γεύση τους προσθέτει χαρακτήρα σε όποια συνταγή κι αν τις χρησιμοποιήσουμε ενώ σαν κύριο υλικό, αποδεικνύουν πως στέκονται πολύ καλά, τόσο δίπλα σε κρεατικά όσο και σε ψάρια και θαλασσινά.
Πέρα από τις μαγειρικές τους αρετές, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, αντιοξειδωτικές ουσίες (τα δυνατά χρώματά τους μαρτυρούν την επάρκειά τους σε αυτόν τον τομέα). Η οικογένεια της πιπεριάς (Capsicum) είναι αρκετά πολυμελής και περιλαμβάνει από τις γνωστές μας στρογγυλές γλυκές πιπεριές και τις μοναδικές πιπεριές Φλωρίνης, μέχρι μια μεγάλη ποικιλία καυτερές πιπεριές σε διάφορα σχήματα, ανάμεσά τους και τη γνωστή στην Ελλάδα καυτερή πράσινη πιπεριά “κέρατο”.
Εδώ, σας προτείνουμε συνταγές με τις γνωστές στρογγυλές γλυκές πιπεριές. Όμως, αν σας αρέσουν τα καυτερά, σε όλες μπορείτε να προσθέσετε όσες καυτερές πιπερίτσες θέλετε, ολόκληρες ή τριμμένες αποξηραμένες (μπούκοβο), χωρίς να επηρεαστεί σε τίποτα η συνταγή, ακόμα και στη γέμιση για τις πιπεριές με κιμά και τραχανά.

Updated: 07/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/07/17

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…