Υλικά
Υλικά
1 λίτρο πλήρες γάλα
500 γρ. καλαμποκάλευρο
350 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
350 γρ. φέτα, τριμμένη
500 γρ. σπανάκι
100 γρ. βούτυρο
6 αβγά
αλάτι και πιπέρι
4 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Παρασκευή
Περιχύνουμε το σπανάκι με καυτό νερό, μέσα σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσει λίγο το στύβουμε με τα χέρια μας.
Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα το καλαμποκάλευρο με το γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα τυριά, το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Αν ο χυλός είναι πολύ πηχτός, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό κι ανακατεύουμε πάλι.
Μεταγγίζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C, φούρνο, για 1 ώρα, περίπου.