Follow us

Μοσχάρι με καλοκαιρινά λαχανικά

Μοσχάρι με καλοκαιρινά λαχανικά

Μπάμιες, φρέσκα φασολάκια, κολοκυθάκια, πιπεριές, μελιτζάνες, όλα τα τυπικά καλοκαιρινά λαχανικά, που συνήθως τα μαγειρεύουμε σαν λαδερά, με σάλτσα ντομάτα και καλό ελαιόλαδο, μπορούν να συνδυαστούν με μοσχάρι, το πιο αγαπημένο κρέας πλέον στη χώρα, και να δώσουν πιάτα που τα έχουν όλα: τη νοστιμιά του κρεατικού, το umami της ντομάτας, τη δροσιά των λαχανικών.

Εκτός από το μοσχάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και όποιο άλλο κρέας μας αρέσει, αλλά το κοκκινιστό μοσχάρι είναι κλασική και αξεπέραστη απόλαυση. Αν και τα λαχανικά πρέπει να τηγανιστούν ελαφρά πριν προστεθούν στο φαγητό, για να μη γίνουν νερουλά και για να διατηρήσουν το σχήμα τους, μια πιο light εκδοχή και εξίσου νόστιμη, είναι να τα ψήσουμε στον φούρνο μαζί με λίγο λάδι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα φροντίσουμε να μην τα παραμαγειρέψουμε, αλλά να κρατάνε στο δόντι και να διακρίνονται με τη δροσιά τους δίπλα στο μελωμένο κρέας.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…