Follow us

Λεμονάτα λινγκουίνι με κολοκυθάκια (του Jamie Oliver)

Λεμονάτα λινγκουίνι με κολοκυθάκια (του Jamie Oliver)

Υλικά (για 2 μερίδες)

150 γρ. λινγκουίνι
2 ανάμεικτα κολοκυθάκια
½ μάτσο φρέσκια μέντα (15 γρ.)
30 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 λεμόνι

Εκτέλεση (συνολικός χρόνος 15 λεπτά)

Βάλτε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το νερό. Στο μεταξύ κόψτε σε φέτες κατά μήκος τα κολοκυθάκια και μετά σε μακριά σπιρτόξυλα, αν δεν έχετε καλή σχέση με τα μαχαίρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα κοπής ζουλιέν του τρίφτη. Βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία –δυνατή φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε τα κολοκυθάκια. Μαγειρέψτε το για 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας και προσθέστε τα στο τηγάνι.
Ρίξτε τα λιγκουίνι που έχετε σουρώσει στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Τρίψτε και ρίξτε την περισσότερη παρμεζάνα και λίγο ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε τον χυμό από ολόκληρο το λεμόνι, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται. Σερβίρετε σε πιάτα, τρίψτε την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύστε με 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…