Follow us

Καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι, φέτα και ούζο

Καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι, φέτα και ούζο

Υλικά

8 μεγάλα καλαμάρια γύρω στο 1,5 κ.
500 γρ. σπανάκι
200 γρ. φέτα
1 φλ. τσ. ούζο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
⅓ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
⅓ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 πρέζα ξερό θυμάρι
1 κ.σ. καυτερή μουστάρδα
ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια χωρίς να τρυπήσουμε τη σακούλα, τη χωρίζουμε από το κεφάλι και αφήνουμε τα καλαμάρια στο σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε σε κατσαρόλα χωρίς καθόλου πρόσθετο νερό εκτός από αυτό που έχει κρατήσει από το πλύσιμο. Μόλις πιει τα υγρά του, προσθέτουμε ⅓ φλ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μισό ούζο και μόλις εξατμιστεί, σβήνουμε την εστία. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη με το πιρούνι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Τοποθετούμε τα γεμισμένα καλαμάρια σε ταψί μαζί με τα κεφάλια τους. Ανακατεύουμε σε μπολ 1 φλ. νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι, ½ φλ. ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ούζο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα καλαμάρια. Βάζουμε το ταψί πάνω σε σχάρα στην κάτω θέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30 -35 λεπτά.

A. T

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…