Follow us

Η εύκολη κολοκύθα

Η εύκολη κολοκύθα

Τη βλέπετε στον πάγκο της μαναβικής, στην εποχή της τώρα, και την προσπερνάτε. Όχι χωρίς να της ρίξετε κλεφτές ματιές θαυμασμού, ίσως μαζί με μια μικρή δόση ενοχής, γιατί την αφήνετε εκεί, όμορφη, καμαρωτή και μόνη να περιμένει την τολμηρή-έμπειρη-καπάτσα νοικοκυρά που θα τη μεταφέρει στην κουζίνα της. Κι όμως, η κολοκύθα μπορεί να είναι εύκολη και να γίνει πολύ-πολύ νόστιμη για μικρούς και μεγάλους. Ας ξεχάσουμε, λοιπόν, περίπλοκες πίτες και φασαριόζικες παρασκευές κι ας τη δούμε απλά: σε σούπα των 20', σε σάλτσα για ζυμαρικά, σε νόστιμο ριζότο, απλά στο φούρνο, σε μάφιν. To κόψιμό της απαιτεί μια σταθερή βάση κι ένα μαχαίρι με μεγάλη, κοφτερή λάμα και αξιόπιστη λαβή. Την κόβετε σε φέτες, σαν το καρπούζι και κατόπιν αφαιρείτε από κάθε φέτα τους σπόρους και τις ίνες και κόβετε τη σκληρή φλούδα. Η κολοκύθα oλόκληρη, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και τρεις μήνες εκτός ψυγείου. Η κομμένη κολοκύθα τυλίγεται σε μεμβράνη και διατηρείται λίγες μέρες στο ψυγείο, αλλά δεν συμπαθεί την κατάψυξη. Όταν την αγοράζουμε, προσέχουμε να είναι βαριά για το μέγεθός της και χωρίς σημάδια. Της ταιριάζουν μυρωδικά όπως το φασκόμηλο, ο δυόσμος, το εστραγκόν και τα μπαχαρικά που λατρεύει είναι το μοσχοκάρυδο, η κανέλα, το τζίντζερ.
(Περισσότερες συνταγές με κολοκύθα εδώ).

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;