Follow us

Φάβα με κρεμμύδια τηγανητά

Φάβα με κρεμμύδια τηγανητά

Υλικά

500 γρ. φάβα
170 γρ. καρότα καθαρισμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
30 + 80 ml εξ.π. ελαιόλαδο
1700 ml νερό
2 φύλλα δάφνης
170 ml χυμός λεμονιού
370 γρ. κρεμμύδια καθαρισμένα χοντροκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για γαρνιτούρα (για μία μερίδα)
20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
40 γρ. καπνιστή ρέγγα σε λάδι
25 γρ. αγγουράκι τουρσί
70 ml ελαιόλαδο
40 ml ξύδι

Eκτέλεση

Αφήνουμε τη φάβα να φουσκώσει σε καυτό νερό για μισή ώρα. Τη στραγγίζουμε καλά και την τσιγαρίζουμε στα 30 ml ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και την ξαφρίζουμε καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και αλατοπίπερο και αφήνουμε τη φάβα να βράσει μέχρι να χυλώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τη δάφνη και την περνάμε από το μπλέντερ, ρίχνοντας σιγά-σιγά και τα 80 ml ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τα τηγανητά κρεμμύδια: τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για να σερβίρουμε, ρίχνουμε την καπνιστή ρέγγα και το αγγουράκι τουρσί σε κομματάκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα τηγανητά κρεμμύδια.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Παράγκα" στη Ρόδο.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…