Follow us

Στον απόηχο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018»

Όλα όσα είδαμε, γευτήκαμε και ζήσαμε στο τριήμερο γιορτής των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στην Τεχνόπολη από 4 ως 6 Μαΐου…

Στον απόηχο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή,  Γεύσεις 2018»

Ένα ακόμα Φεστιβάλ, «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» το 6ο κατά σειρά στην Τεχνόπολη, έφτασε στο τέλος του κι από ό,τι φαίνεται κάθε χρόνο γίνεται και πιο απολαυστικό. Από την Παρασκευή το απόγευμα, που άνοιξε τις πόρτες του, φάνηκε πως ο κόσμος διασκέδαζε όχι μόνο δοκιμάζοντας τα μοναδικά προϊόντα των πάνω από 100 μικρών παραγωγών από όλη τη χώρα που συμμετείχαν, αλλά και πίνοντας μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, τρώγοντας νόστιμο street food από τα στέκια, που είχαν στηθεί στους εξωτερικούς χώρους και απολαμβάνοντας ζωντανή μουσική ως αργά το βράδυ.

Στον απόηχο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή,  Γεύσεις 2018»

Μοιρασμένοι σε τρία διαφορετικά κτίρια και οι παραγωγοί που επιλέχθηκαν με κριτήριο την ποιότητα των προϊόντων τους παρουσίασαν τα ξεχωριστά εκθέματά τους στο κοινό του φεστιβάλ, που είναι καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους, πολλοί εκ των οποίων είναι φαν και έρχονται και ξανάρχονται κάθε χρόνο. Ο κόσμος δοκίμαζε, αγόραζε καλούδια για το σπίτι και ρωτούσε πού μπορεί να βρει τα προϊόντα που του έκαναν εντύπωση κοντά στην περιοχή του.

Συνωστισμός μπροστά από τα περίπτερα, για να γευτούν προϊόντα όπως τα τυριά Kaidancheese, ο παστουρμάς, το σουτζούκι και τα υπόλοιπα αλλαντικά του Ατλαμάζογλου από την Καβάλα, ο νέος χυμός πιπεριάς Φλωρίνης του Ναουμίδη, ιδανικός και για ένα καλό Bloody Mary, η πραλίνα φιστικιού Αιγίνης του «Φώτη».

Πολλά τα πολύ ιδιαίτερα που δοκιμάσαμε όπως το τυρί και το σαλάμι με κάνναβη του Τσίλιγκο Greek Gastronomy, ο καφές με μαστίχα του Spinos Coffee, το μέλι από βαμβάκι της «Μελίρρυτη», το μέλι με σοκολάτα της «Μέλι Κερί», ενώ οι τολμηροί δοκίμασαν και τα αβγά σαλιγκαριού της Saligaros με την ιδιαίτερη, γήινη γεύση.

Στα προαύλια, πάνω από 10 διαφορετικές ελληνικές μικροζυθοποιίες κερνούσαν παγωμένη μπίρα σε πολλούς διαφορετικούς τύπους, draft ή από μπουκάλι. Μερικές από αυτές έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ και στο αθηναϊκό κοινό, όπως η Karma beer από την οινική Νεμέα και η Noble Men από τη Χαλκίδα. Ωραία η ιδέα που τα περίπτερα των μικροζυθοποιών εναλλάσσονταν με γνωστές καντίνες νόστιμου streed food, όπως το Falafeladiko με φαλάφελ σε πίτα και λαχματζούν, το κρεοπωλείο «Κρήτη» με τα «κρουσνιώτικα» λουκάνικά του, το 42Barstronomy.Athens με τo mac n’ cheese και τα burgers του, το τροχήλατο της Mystic Pizza με πίτσα από αλεύρι βιολογικής κάνναβης.

Σε διαφορετικό σημείο, ο «Ερωτόκριτος» έψηνε αμέτρητα σουβλάκια, ενώ κοντά στην καμινάδα γίνονταν ουρές για το αντικρυστό αρνί και την προβατίνα σε ανοιχτό σάντουιτς του live barbeque station της ομάδας της Μυρσίνης Λαμπράκη, ενώ παραπέρα ήταν και τα hot dogs της Bar Solutions. Ανάσα δροσιάς και το Fresh lemonade bar που είχε και παγωτό, ενώ κοντά στην είσοδο οι μικροί επισκέπτες μπορούσαν να γευτούν και παγωτό μηχανής ή γρανίτα σε εντυπωσιακό ποτήρι - φοίνικα! Παράλληλα, στο σημείο των παρουσιάσεων γνωστοί σεφ έδιναν δωρεάν σεμινάρια, αποκαλύπτοντας χρήσιμες τεχνικές, μυστικά και συνταγές.

Όταν το φως της ημέρας έπεφτε, η Τεχνόπολη γινόταν πιο ατμοσφαιρική, η μουσική υπόκρουση που έπαιζε από το πρωί σταματούσε και ανέβαιναν στη σκηνή της κεντρικής πλατείας μουσικοί (όλες γυναίκες). Τα πολύχρωμα κοκτέιλ του όμορφα στημένου εξωτικού Tiki Bar του Σπύρου Κερκύρα έφτιαχναν ακόμη περισσότερο τη διάθεση κι ο κόσμος έμενε ως τις 11 το βράδυ.

Μοναδική παραφωνία η βροχή -που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και να αποτρέψει- ωστόσο ο κόσμος δεν έχανε την όρεξή του, είδαμε κόσμο να πληρώνει εισιτήριο ακόμη και μέσα σε δυνατή μπόρα!
Εμείς περάσαμε πολύ καλά και από τώρα κιόλας ξεκινάμε να σχεδιάζουμε το φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς! Εις το επανιδείν…

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;