Follow us

Το Square Meal αλλάζει την εικόνα του delivery

Το delivery στη δουλειά είναι μια πονεμένη ιστορία. Όσοι το ζούμε καθημερινά, δεν περιμένουμε πολλά-πολλά. Και σίγουρα, όχι αυτά που δοκιμάσαμε από το Square Meal…

Το Square Meal αλλάζει την εικόνα του delivery

"Μαγειρεύουμε για εσάς που σας αρέσει το νόστιμο φαγητό, σας ενδιαφέρει, όμως ταυτόχρονα και η υγεία σας": μας συστήθηκαν οι ίδιοι και πρότειναν να δοκιμάσουμε τα πιάτα τους. Επιφυλακτικοί στο είδος (έχουν "δει τα μάτια μας") περιμέναμε ένα έως συμπαθητικό delivery, σαν αυτά που ανεχόμαστε όταν η πείνα έχει φτάσει στο "μη παρέκει", στο γραφείο. Το μάτι τράβηξε πρώτα-πρώτα η φροντισμένη εμφάνιση και οι ψαγμένες γαρνιτούρες των πιάτων που αραδιάστηκαν στο τραπέζι, μέσα στα κουτάκια τους με το διάφανο κάλυμμα. Για παράδειγμα, τα φυλλαράκια άγριας και κόκκινης ρόκας. Η λίστα (με δέκα επιλογές σαλάτας/κρύων πιάτων και οκτώ ζεστά πιάτα) φανερώνει σαφώς μια αγάπη στα healthy υλικά, ενώ οι περιγραφές των φαγητών παραπέμπουν σε σοβαρό εστιατόριο, που δίνει έμφαση στην εποχικότητα και την ποιότητα.

Το Square Meal αλλάζει την εικόνα του delivery
Γλυκοκαυτερά μπιφτεκάκια μόσχου αρωματισμένα με chilli, θυμάρι και ρίγανη σε πουρέ πατάτας με κουρκουμά και μπρόκολο ατμού

Ο chef του Square Meal Κωνσταντίνος Παπασταμάτης μαγειρεύει με όρεξη και χρησιμοποιεί τεχνικές "υψηλής κουζίνας" με στόχο νόστιμο και "πραγματικό" φαγητό, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και επιλέγει με προσοχή και γνώση τα υλικά του. Η φιλοσοφία τους περιγράφεται σε μια φράση: " φαγητό υγιεινό, προσεγμένο, ενισχυμένο με super foods και με συνδυασμούς μελετημένους…". Τα πιάτα περιέχουν πάντα λαχανικά σε ποικιλία και αρκετή ποσότητα, υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και καλά λιπαρά οξέα.

Μαυρομάτικα με μους ταραμά, ajoli παντζαριού, καπνιστή ρέγγα και σαλάμι αέρος.

Ο τομέας "σαλάτες" έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς είναι φτιαγμένες ώστε να αποτελούν ένα πλήρες "γεύμα". Υπάρχει σε όλες ένα base υλικό, όπως κοτόπουλο, ψάρι, όσπριο ή super food.
Δοκιμάσαμε εξαιρετικά μαυρομάτικα φασόλια με μους ταραμά, ajoli παντζαριού, καπνιστή ρέγγα και σαλάμι αέρος, μ' ένα νόστιμο dressing: ωραίος συνδυασμός υλικών σε σωστές αναλογίες και νόστιμο παιχνίδι με το γήινο και το αιχμηρό. Τσαχπίνικη και σούπερ ορεκτική η σαλάτα "Ρόκα", με τρεις ρόκες (ελληνική, άγρια και κόκκινη), διάφορες υφές του σύκου, καβουρδισμένα φουντούκια, ξύγαλο Κρήτης και παλαιωμένο βαλσάμικο (7,60€). Η κινόα, στην ομώνυμη σαλάτα, αποκτά ενδιαφέρον με την κρέμα γιαουρτιού και το αβοκάντο και γίνεται πλούσια με τα πολύ νόστιμα flakes φρέσκου σολομού, μαγειρεμένου sous vide (7,20€).

Σαλάτα από φακές σε κρέμα καρότου αρωματισμένη με ginger.

Το "καρπάτσιο λαυράκι" είναι σωστά φτιαγμένο, επάνω σε μια πράσινη σαλάτα με ωραία αρώματα εσπεριδοειδών και αλάτι Μάνης αρωματισμένο με βανίλια (7,90€). Ιδιαίτερες και νοστιμότατες οι φακές σαλάτα -σε mix με φακές beluga- σε κρέμα καρότου με πορτοκάλι και ginger (4.00 €).

Καλαμάρι ψητό με φάβα Σαντορίνης, λαχανικά ατμού, ψητά ντοματίνια και σάλτσα κάπαρης.

Τα ζεστά πιάτα κρύβουν παρόμοιες εκπλήξεις. Η "φάβα καλαμάρι" συνδυάζει καλοψημένα καλαμάρια με φάβα Σαντορίνης, λαχανικά, ψητά ντοματίνια και σάλτσα κάππαρης με μάραθο (8,20€). Το "φιλέτο λαυράκι" είναι ζουμερό, με ωραία τραγανή πετσούλα, με νόστιμη κρέμα λεμονιού και συνοδεύεται με χόρτα εποχής σωστά βρασμένα (12,50€). Εντελώς σπιτικό το καλομαγειρεμένο "μπουτάκι κοτόπουλο" με άγριο ρύζι και λαχανικά ατμού (6,50€), ενώ ιδιαίτερα είναι και τα γλυκοκαφτερά αφράτα "μπιφτεκάκια" μόσχου, αρωματισμένα με τσίλι, θυμάρι και ρίγανη, σε καλό πουρέ πατάτας με κουρκουμά και μπρόκολο στον ατμό.

Πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή και καρπάτσιο από λαυράκι με αλάτι Μάνης αρωματισμένο με βανίλια.

Η δοκιμή αυτή μας έπεισε ότι το εγχείρημα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αν είστε στην εμβέλειά του, δοκιμάστε το.
Τα πιάτα έρχονται σε σωστές ποσότητες και οι τιμές, όπως θα διαπιστώσατε, είναι παραπάνω από ενδιαφέρουσες, σε σχέση με την ποιότητα. Υπάρχουν πάντοτε "πιάτα ημέρας", ώστε να δοκιμάζουν και κάτι καινούργιο οι συχνοί πελάτες.
Το Square Meal διαθέτει και dine inn: ο χώρος του είναι ένα μικρό εστιατόριο, ζεστό και cosy, για όποιον επιθυμεί να ξεφύγει για λίγο από τη δουλειά. Μάλιστα, εκεί θα δοκιμάσετε και κάποια ιδιαίτερα ορεκτικά, που ετοιμάζει καθημερινά ο Κώστας Παπασταμάτης.

Square Meal, Καλαμών 13 Αμπελόκηποι, ώρες λειτουργίας 12:00 - 20:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
Τηλέφωνο 210 6927377.

Λιγκουίνι ολικής με πέστο βασιλικού και Goji Berry confit.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…