Follow us

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» από το «αθηνόραμα» έρχεται στις 10-12 Ιουνίου και μας προσκαλεί σε μια χαρούμενη και νόστιμη βόλτα στις ελληνικές γεύσεις.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» από το «αθηνόραμα» έρχεται στις 10-12 Ιουνίου και μας προσκαλεί σε μια χαρούμενη και νόστιμη βόλτα στις ελληνικές γεύσεις.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Αυτό είναι το έβδομο ραντεβού που μας δίνει το καταξιωμένο πλέον φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» (το τέταρτο στην Τεχνόπολη) και η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών απ’ όλη την επικράτεια ετοιμάζεται να μας δείξει αγαπημένες ντελικατέσεν και καινοτομίες. Λάβετε θέσεις, λοιπόν, για να επιδοθείτε στις πιο νόστιμες, πιο γλυκές, πιο μεθυστικές γευσιγνωσίες και να αισθανθείτε περήφανοι για τη γαλανόλευκη γαστρονομία. Από 10 έως 12 Ιουνίου θα δοκιμάσουμε γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, λογής-λογής αρτοποιήματα, ξίδια αρωματικά, βότανα, καφέδες, μαρμελάδες ξεχωρίζοντας τις γεύσεις που θα δώσουν ποικιλία και στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά και σε πιο ιδιαίτερες στιγμές. Ενημερωνόμαστε λοιπόν από πρώτο χέρι για τις γευστικές εξελίξεις στο γήπεδο της μικρής παραγωγής, γνωρίζουμε τους δημιουργούς εκ του σύνεγγυς και, φυσικά, αγοράζουμε ωραία καλούδια σε καλές τιμές. Ταυτόχρονα όμως διασκεδάζουμε στο μοναδικό χώρο της Τεχνόπολης και, με σύμμαχο τον ωραίο καιρό, συμμετέχουμε σε ωραίες εκδηλώσεις. Οι γεύσεις είναι φυσικά στο επίκεντρο του παράλληλου προγράμματος του φεστιβάλ με μαγειρέματα και γευσιγνωσίες που έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως δημοφιλείς. Γι’ αυτό ακριβώς φέτος αποφασίσαμε, αντί για τις αίθουσες της Τεχνόπολης, οι εκδηλώσεις να γίνουν έξω, σαν υπαίθριο σινεμά, και να είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να τις παρακολουθήσουν. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Γύρω από την καμινάδα τώρα πιάνουν παραδοσιακά θέση οι street food λιχουδιές, που όπως και πέρυσι θα ετοιμάζει το Δειπνοσοφιστήριον με επικεφαλής τον σεφ Ζαν-Λουί Καψαλά. Στο ρεπερτόριό του θα υπάρχουν τα ιδιαιτέρως δημοφιλή κασιώτικα ντολμαδάκια, ενώ ο σολομός ψημένος αντικριστά σε ειδική ψησταριά σίγουρα θα κάψει καρδιές. Τα παιδιά έχουν πάντοτε την ξεχωριστή φροντίδα του «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις». Φέτος θα διασκεδάσουν στο Skywalk κάνοντας ισορροπία σε αιωρούμενες γέφυρες και μονοπάτια, σκαρφαλώνοντας και ανακαλύπτοντας εναέρια παρατηρητήρια. Στην τέντα της ανοιχτής κουζίνας, σε ένα μοναδικό χάπενινγκ με τον δημοφιλή σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, τα παιδιά θα «παίξουν» μαγειρεύοντας, θα ανοίξουν φύλλο, θα κόψουν λαχανικά, θα δοκιμάσουν, θα πουν τη γνώμη τους ως… γευσιγνώστες και γενικώς θα καλοπεράσουν.

OPEN AIR ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευστικά events

Φέτος, στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, θα στηθεί ανοιχτή κουζίνα, απ' όπου θα παρελάσουν γνωστοί σεφ, γευσιγνώστες και οινολόγοι. Η πρόσβαση στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.

Food Quiz

Μια αλλιώτικη «τυφλή» και όχι μόνο γευσιγνωσία που προσκαλεί δυνατούς λύτες γευστικών ερωτημάτων να αποδείξουν πόσο foodie είναι και να κερδίσουν υπέροχα δώρα. Παρουσιάζει ο stand up comedian Λάμπρος Φισφής.

Κωμικό ΜΠΟΥΜ

Ασκήσεις κωμικού αυτοσχεδιασμού σε μια παράσταση που θα δημιουργηθεί με βάση ιδέες του κοινού τις οποίες η «κομπανία» των Φισφή-Μακαλιά-Ρούμπου-Σαρακατσάνη-Αγγελόπουλου θα μετατρέψει σε ξεκαρδιστικές σκηνές.

Περισσότερα για το φεστιβάλ στο http://www.elladagiortigefseis.gr/