Follow us

Φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών με τη Μαρινόπουλος

Οι homemade μπάρες δημητριακών, το υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους, είναι η νέα τάση! Μια crunchy πεντανόστιμη μπάρα, σε κρατάει χορτάτο πολλές ώρες, ενισχύοντας τον οργανισμό με ένα power κοκτέιλ θρεπτικών συστατικών και superfoods. Ποιες είναι οι καλύτερες; Μα, φυσικά, αυτές που θα φτιάξουμε εμείς στο σπίτι, με τη σούπερ συνταγή μας και συστατικά που θα επιλέξουμε από τη μεγάλη ποικιλία που θα βρούμε στα καταστήματα Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express! Από

Φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών με τη Μαρινόπουλος

Φτιάξε μια power bar σήμερα, με μια βόλτα στα καταστήματα της Μαρινόπουλος! Το υγιεινό σούπερ σνακ που σε κρατάει χορτάτο -και μάλιστα φτιαγμένο από τα χέρια μας, με συστατικά που ταιριάζουν στις ανάγκες του δικού μας οργανισμού και στη γεύση μας-, είναι η νέα healthy τάση σε όλο τον κόσμο. Βάζουμε σαν βάση το δημητριακό που προτιμάμε και το αναμειγνύουμε με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, ενισχύουμε με superfoods, προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας, μέλι, σπόρους, φρέσκα φρούτα και ό,τι άλλο μας αρέσει κι έχουμε το απόλυτο υγιεινό σνακ για κάθε στιγμή και κάθε περίσταση. Οι power bars είναι η πιο υγιεινή συνήθεια ανάμεσα στα γεύματα, αλλά μαζί και η πιο νόστιμη!

Φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών με τη Μαρινόπουλος

Σε τι υπερέχουν οι home made μπάρες από εκείνες του εμπορίου; Πρώτα, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα περιέχουν κανένα συντηρητικό αλλά και ζάχαρη, αφού θα την αντικαταστήσουμε με ένα καλό μέλι, που είναι πιο υγιεινό και θρεπτικό. Μετά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα σαν τη μπανάνα ή το μήλο, αλλά και γιαούρτι, συστατικά που δεν θα βρούμε στις μπάρες του εμπορίου. Για τα βασικά μας δημητριακά μπορούμε να επιλέξουμε και τους αρχαίους σπόρους φάρο ή ντίνκελ, σπασμένους. Αλλά και γενικότερα, όλα τα συστατικά που θα επιλέξουμε για τις δικές μας μπάρες από τα ράφια των καταστημάτων Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express θα είναι φρέσκα και επιλεγμένης ποιότητας.

Οι μπάρες δημητριακών γίνονται πολύ εύκολα, σαν παιχνίδι. Αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά και είναι η καλύτερη λύση για το σνακ τους, στο παιχνίδι ή στο σχολείο. Ανάλογα με τα συστατικά τους, άλλες ψήνονται και άλλες όχι. Μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικές εκδοχές, ώστε να έχουμε μια ποικιλία για αρκετές ημέρες.
Για μαστιχωτές, μαλακές μπάρες, θα βάλουμε πολλά, σχεδόν πολτοποιημένα αποξηραμένα φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, που θα δώσουν και την ανάλογη γλύκα, ενώ για τραγανές μπάρες θα χρησιμοποιήσουμε ρευστές γλυκές ουσίες, όπως το μέλι ή κάποιο σιρόπι ή μαρμελάδα.
Βασικά συστατικά: δημητριακά, χοντροτριμμένοι ξηροί καρποί, καβουρδισμένοι και ωμοί, τριμμένη καρύδα, αποξηραμένα φρούτα, μέλι.
Για crunchy αίσθηση: δοκιμάστε καβουρδισμένους σπόρους (σουσάμι, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, μαυροσούσαμο κ.λ.), χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, κόκκους κακάο σπασμένους, παστέλι σκληρό σπασμένο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…