Follow us

Κάλεσμα για μπίρα από τη Μαρινόπουλος

Κάλεσμα για μπίρα από τη Μαρινόπουλος

Ήρθε επιτέλους η εποχή που βρίσκουμε αφορμές για όμορφα καλέσματα στη βεράντα ή στον κήπο, με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Η πιο εύκολη και πάντοτε επιτυχημένη λύση γι’ αυτές τις παρεΐστικες «μαζώξεις» είναι η μπίρα! Η πιο δροσερή και απολαυστική γεύση του καλοκαιριού, με πλούτο αρωμάτων και χρωμάτων, από το χρυσαφί μέχρι το βαθύ μελί και το σοκολατένιο. Είναι το απόλυτο ποτό της εποχής για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια γιορτάζοντας τη στιγμή, την παρέα, το καλοκαίρι! Δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να στήσουμε ένα «κάλεσμα για μπίρα». Αρκεί μόνο μια βόλτα στα Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express για να επιλέξουμε από μία πλούσια γκάμα από μπίρες μικρής ή μεγαλύτερης ελληνικής παραγωγής και από επιλεγμένες εισαγωγής. Στη συνέχεια, οι συνδυασμοί είναι εύκολοι και οι επιλογές αμέτρητες για τα καλοκαιρινά σας βράδια. Ανάλογα με το είδος και τις γεύσεις της μπίρας, αμέσως γεννιούνται «προξενιά» με τυριά, αλλαντικά και διάφορα αλείμματα. Εμείς περιηγηθήκαμε στην καλά μελετημένη κάβα των Μαρινόπουλος, που καλύπτει όλες τις ποικιλίες σε ξανθιές και σκούρες μπίρες, από lager, pilsner, weiss, stout μέχρι india pale ale και ενισχύεται με έξτρα μπόνους τις ενημερωμένες επιλογές σε ελληνικές μπίρες, όπως η Volkan, η Νήσος και η Ζ. Με τέτοια καλή μαγιά και με μια επιπλέον βόλτα στα ράφια που είναι γεμάτα με εκλεκτά deli, τυριά και αλλαντικά, εμπνευστήκαμε τα γευστικά μιξαρίσματα και σας δίνουμε ιδέες για ιδανικά ζευγάρια, ώστε να στήσετε και εσείς εύκολα το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό.

Οι προτάσεις

Οι μπίρες έχουν τέτοιο πλούτο αρωμάτων και γεύσεων, που είναι εκπληκτικό με πόσες νοστιμιές μπορούν να κάνουν καλή παρέα. Δοκιμάστε μερικά πετυχημένα τετ α τετ και διαλέξτε, ανάλογα με τα γούστα και τις διαθέσεις της παρέας, τα δικά σας ντουέτα για να ‘’φτιάξετε΄΄ το βράδυ σας.

Lager

Κάλεσμα για μπίρα από τη Μαρινόπουλος

H πιο γνωστή κατηγορία μπιρών, οι ξανθιές lager, είναι γλυκόπιοτες και ελαφριές. Στη μύτη ευωδιάζουν δροσερά βότανα και καρυκεύματα. Το στόμα τους εμφανίζει μια ευχάριστη γλυκύτητα, που αμέσως κάνει γκελ με πικάντικες λιχουδιές, όπως είναι τα spring rolls, τα αλλείματα με πιπεριά και τα γρήγορα Mexican food, όπως για παράδειγμα οι τορτίγιες.

Pilsner

Οι αμέσως επόμενες δημοφιλείς ξανθιές, οι pilsner, είναι λαμπερές και χρυσοκίτρινες. Το σήμα κατατεθέν τους είναι η ενδιαφέρουσα πικράδα στη γεύση, η οποία οφείλεται στην παρουσία του ειδικού λυκίσκου. Ο συνδυασμός της πικράδας με τη σπιρτάδα και τα τραγανά αρώματα εσπεριδοειδών είναι ιδανικός για να βάλετε δίπλα μερικά γρήγορα τάπας με σολομό, τόνο ακόμα και μικρές μπουκιές από καπνιστό χέλι ή πέστροφα.

Weiss

Αφιλτράριστη, με πλούσια αρώματα που παραπέμπουν σε ροδάκινο και μπανάνα. Αυτή η μπίρα είναι το άλλο μισό σε ένα πλατό με λαχταριστή ποικιλία λουκάνικων. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, εσείς δεν έχετε να κάνετε πολλά, επιλέγετε απλώς τα λουκάνικα και προσθέτετε τα παρελκόμενα καλούδια, μουστάρδα και διάφορα τουρσιά.

Red ale

Να πάμε και σε μια κόκκινη, με αρώματα καραμέλας, καβουρδισμένες νότες και στόμα που παίζει ανάμεσα στη γλύκα και τις πικάντικες πινελιές. Η red ale μας δίνει ιδέες και όρεξη για να σχεδιάσουμε ένα μικρό γευστικό barbeque με… απ' όλα.

India Pale ale

Αποτελούν τη νέα μόδα -και όχι άδικα. Οι india pale ale μπίρες έχουν ένα σύνθετο μπουκέτο αρωμάτων, από φρούτα και μπαχαρικά. Το στόμα τους είναι πλούσιο και έχει ένταση ικανή να σταθεί δίπλα σε δυνατά τυριά, όπως το μετσοβόνε, η κοπανιστή, το ροκφόρ και το στίλτον.

Stout

Πανέμορφη, μαύρη, με ελκυστικά αρώματα καφέ και σοκολάτας. Μια συμπυκνωμένη stout φλερτάρει με πολλούς διαφορετικούς συντρόφους. Δένει με την αλμυρή οξύτητα των οστράκων, ενισχύει τις κρεατόπιτες και στηρίζει την ιδιαιτερότητα του foie gras. Το ίδιο καλή σύντροφος είναι στα επιδόρπια και ειδικά στο τιραμισού και το προφιτερόλ.

Porter

Άλλη μια μαύρη, με πολύτιμη όμως παρουσία στο τραπέζι. Η porter στο ποτήρι βγάζει αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών, κυρίως φιστικιών, μαζί με νότες toffee. Το στόμα της είναι παιχνιδιάρικο και πλούσιο, καλό ντουέτο για δυνατά αλλαντικά, όπως το απάκι, τα καπνιστά χοιρινά αλλά και τα παλαιωμένα τυριά, όπως η γραβιέρα.

Λοιπόν, τους βασικούς συνδυασμούς τους έχετε, οι μπίρες σας περιμένουν στα καταστήματα Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express, δεν μένει παρά… η πρόσκληση. Ακόμα κι αν απευθύνεται στον εαυτό σας!

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;