Αστακός στα κάρβουνα με λεμονάτο βούτυρο 11/08/2011

Υλικά

1 αστακός (ή περισσότεροι)
Φρέσκο βούτυρο, χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Παρασκευή

Αν ο αστακός είναι ζωντανός, τον ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά. Τραβάμε το σώμα στη βάση του κεφαλιού και χωρίζουμε το κεφάλι. Κρατάμε σταθερά το σώμα, με την κοιλιά προς τα πάνω, και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι με φαρδιά λάμα το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει και ακουμπάμε επάνω τα κομμάτια του αστακού, με το κέλυφος προς τα κάτω. Τα αλείφουμε με λίγο από το μείγμα βουτύρου. Ψήνουμε τον αστακό και το κεφάλι του για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του. Αν τον παραψήσουμε, θα σκληρύνει και θα στεγνώσει. Τον σερβίρουμε ραντισμένο με το λεμονάτο βούτυρο και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αν έχει αβγά, τα χτυπάμε μαζί με την ουσία που έχει το κεφάλι, με λίγο λαδολέμονο, και τα σερβίρουμε σε μπολ.



  
Εκτύπωση

Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Marinopoulos

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen