Υλικά
Υλικά
1 αστακός (ή περισσότεροι)
Φρέσκο βούτυρο, χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
Παρασκευή
Αν ο αστακός είναι ζωντανός, τον ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά.
Τραβάμε το σώμα στη βάση του κεφαλιού και χωρίζουμε το κεφάλι.
Κρατάμε σταθερά το σώμα, με την κοιλιά προς τα πάνω, και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι με φαρδιά λάμα το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.
Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει και ακουμπάμε επάνω τα κομμάτια του αστακού, με το κέλυφος προς τα κάτω.
Τα αλείφουμε με λίγο από το μείγμα βουτύρου.
Ψήνουμε τον αστακό και το κεφάλι του για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.
Αν τον παραψήσουμε, θα σκληρύνει και θα στεγνώσει.
Τον σερβίρουμε ραντισμένο με το λεμονάτο βούτυρο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αν έχει αβγά, τα χτυπάμε μαζί με την ουσία που έχει το κεφάλι, με λίγο λαδολέμονο, και τα σερβίρουμε σε μπολ.