Αστακός στα κάρβουνα με λεμονάτο βούτυρο 11/08/2011

Υλικά

1 αστακός (ή περισσότεροι)
Φρέσκο βούτυρο, χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Παρασκευή

Αν ο αστακός είναι ζωντανός, τον ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά. Τραβάμε το σώμα στη βάση του κεφαλιού και χωρίζουμε το κεφάλι. Κρατάμε σταθερά το σώμα, με την κοιλιά προς τα πάνω, και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι με φαρδιά λάμα το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει και ακουμπάμε επάνω τα κομμάτια του αστακού, με το κέλυφος προς τα κάτω. Τα αλείφουμε με λίγο από το μείγμα βουτύρου. Ψήνουμε τον αστακό και το κεφάλι του για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του. Αν τον παραψήσουμε, θα σκληρύνει και θα στεγνώσει. Τον σερβίρουμε ραντισμένο με το λεμονάτο βούτυρο και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αν έχει αβγά, τα χτυπάμε μαζί με την ουσία που έχει το κεφάλι, με λίγο λαδολέμονο, και τα σερβίρουμε σε μπολ.



  
Εκτύπωση

Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Ταλαγάνι - Δημιούργημα της φύσης και της ανθρώπινης αξιοσύνης

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Επιλέγουμε Beaujolais Nouveau... από τη Μαρινόπουλος!

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen