Follow us

Μανιτάρια γεμιστά με τραγανό μείγμα παρμεζάνας

 Μανιτάρια γεμιστά με τραγανό μείγμα παρμεζάνας

υλικά

12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά)
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι)
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Γιά να πετύχει η συνταγή τα μανιτάρια πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και σφιχτά. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε και να μην τα πλύνουμε. Θα κόψουμε την άκρη από τα ποδαράκια τους, θα τα αφαιρέσουμε προσεκτικά και θα τα ψιλοκόψουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα ποδαράκια με τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα μοιράζουμε στα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων (φτιάχνουμε ένα "κράμπλ"). Ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα που θα σχηματιστούν επάνω στα μανιτάρια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10'-12' σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο. Σερβίρουμε αμέσως.

tips: αποφεύγουμε το πλύσιμο των μανιταριών, γιατί απορροφούν αμέσως νερό, το οποίο βγάζουν κατόπιν στο ψήσιμο. Αν θέλουμε να τα πλύνουμε οπωσδήποτε, θα το κάνουμε μόνο αν έχουμε μανιτάρια πολύ φρέσκα και σφιχτά και θα τα σκουπίσουμε αμέσως ένα ένα, με καθαρή πετσέτα.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…