Follow us

“My Greek Taverna”: το πιο νόστιμο σουβενίρ

Ένα βιβλίο γεμάτο αγαπημένες ελληνικές συνταγές που συναντάμε σε κάθε αυθεντική ταβέρνα ή οικογενειακό τραπέζι, που φιλοδοξεί να γίνει μια νόστιμη ανάμνηση της Ελλάδας και μια καλή πρόταση για δώρο…

“My Greek Taverna”: το πιο νόστιμο σουβενίρ

Ξεφυλλίζοντας την καλαίσθητη αγγλόφωνη έκδοση “My Greek Taverna” της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη με τις ολοζώντανες, ολοσέλιδες φωτογραφίες και συνταγές των πιο χαρακτηριστικών ελληνικών παραδοσιακών πιάτων, συνειδητοποιείς πόσα νόστιμα και θρεπτικά πιάτα έχει η κουζίνα μας, που καλύπτουν όλες τις διατροφικές ανάγκες ενός οργανισμού.
Η ιδέα του βιβλίου είναι να μπορούν οι επισκέπτες της χώρας μας να πάρουν μαζί τους μια «νόστιμη ανάμνηση της Ελλάδας», που θα ξαναζωντανεύει κάθε φορά που θα το ξεφυλλίζουν ή θα επιχειρούν να μαγειρέψουν κάποια συνταγή του. Γι’ αυτό και έχουν επιλεγεί συστατικά που μπορεί να βρεθούν εύκολα και εκτός Ελλάδος.

“My Greek Taverna”: το πιο νόστιμο σουβενίρ

Στις σελίδες του περιλαμβάνονται συνολικά 65 ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με οδηγίες βήμα – βήμα, αλλά και vegan/gluten free επιλογές, χωρισμένες σε κατηγορίες: μεζέδες, σαλάτες, πίτες, λαδερά, θαλασσινά, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και παραδοσιακά γλυκά. Στην αρχή του βιβλίου και λίγα λόγια για το τι είναι ταβέρνα, τι ελληνική κουζίνα και τι ελαιόλαδο, ενώ, στο τέλος, ένας μικρός οδηγός για τα παραδοσιακά συνοδευτικά των εδεσμάτων, όπως ο ελληνικός καφές, ο φραπέ, το κρασί και η ρετσίνα, το τσίπουρο και το ούζο.
Ωραία ιδέα, στην αρχή κάθε κατηγορίας να υπάρχουν και χαρακτηριστικές ελληνικές φράσεις, η έννοια και η χρήση τους, όπως: «πάρε ένα μεζέ», «κάνω παπάρα», «γεια στα χέρια σου».

Το βιβλίο είναι των εκδόσεων Πεδίο και είναι διαθέσιμο σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, σε σημεία ξενόγλωσσου Τύπου, στα αεροδρόμια και σε επιλεγμένα Greek concept stores.

Εκδόσεις Πεδίο, σελ. 172, λιανική τιμή: 14,90 ευρώ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…