Όλοι λίγο ή πολύ ασχολούμαστε με τα ζώδια και τα χαρακτηριστικά τους, όμως πόσοι ξέρουν ότι οι μεγαλύτεροι food lovers είναι οι Ταύροι και οι Καρκίνοι, ότι ο Δίδυμος προτιμάει να… μιλάει παρά να τρώει ή ότι ο Σκορπιός θα εκτιμήσει μια μους σοκολάτας, για να του ξυπνήσει το πάθος που έχει μέσα του; Σε αυτό το ιδιαίτερο βιβλίο της Χριστίνας Θεοχάρη θα μάθουμε αν η αδυναμία μας στα γλυκά ή στα αλμυρά συνδέεται με το ζώδιο, τη Σελήνη ή τον ωροσκόπο μας μαζί με ψαγμένες συνταγές, που ταιριάζουν στο ζώδιό μας.
Στο βιβλίο, για κάθε ζώδιο υπάρχει μια αρχική σελίδα με τα γενικά χαρακτηριστικά του, όπως και τον κυβερνήτη του, το «στοιχείο» του, καθώς και τα όργανα του σώματος που είναι πιο ευαισθητοποιημένα. Ακολουθεί μια μεγαλύτερη ανάλυση του ζωδίου, πώς συμπεριφέρεται στην κουζίνα, τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει να τρώει. Υπάρχει αναφορά σε αγαπημένα βότανα, φυτά, μπαχαρικά, καρπούς και στο τέλος προτείνεται, για κάθε ζώδιο, ένα πρωτότυπο αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο με τη συνταγή του.
«Η γεύση των ζωδίων», Χριστίνα Δ. Θεοχάρη, εκδόσεις Μίνωας.