Follow us

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: ο δρόμος της φρεσκάδας!

Στην καθημερινή ερώτηση «τι να μαγειρέψουμε σήμερα, που να είναι θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο» μπορούν εύκολα να απαντήσουν τα πιάτα με λαχανικά.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: ο δρόμος της φρεσκάδας!

Πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και μια πληθώρα ακόμη πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, τα λαχανικά είναι η απάντηση! Ξέρουμε λοιπόν ότι τα λαχανικά μας κάνουν καλό! Εφόσον μάλιστα προτιμήσουμε και τα φρεσκοκαταψυγμένα λαχανικά, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι συναγωνίζονται επάξια τη θρεπτική αξία των νωπών!

Σύμφωνα με μία έρευνα του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι τα καταψυγμένα λαχανικά μπορούν να έχουν ισοδύναμη θρεπτική αξία με τα νωπά, ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης, τη διαδικασία κατάψυξης και τη διατήρησή τους. Είναι δηλαδή πιο πλούσια σε θρεπτικές ουσίες από τα φρέσκα 2 ή περισσότερων ημερών, και αυτό γιατί τη στιγμή που ένα λαχανικό συλλέγεται αρχίζει κατευθείαν να χάνει τις θρεπτικές του ουσίες και κυρίως τη βιταμίνη C. Προϋπόθεση αποτελεί, φυσικά, οι προδιαγραφές κατάψυξης και τα υπόλοιπα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας να είναι αυστηρά ελεγχόμενα.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: ο δρόμος της φρεσκάδας!

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ το γνωρίζει αυτό και φροντίζει για τη θρεπτική αξία των λαχανικών, που οι Έλληνες εμπιστεύονται για το καθημερινό τους τραπέζι εδώ και 50 χρόνια, με τη διαδικασία του «δρόμου της φρεσκάδας». Μίας διαδικασίας που διασφαλίζεται από το ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας, ποιότητας και ασφάλειας στην αγροτική διαχείριση. Έτσι, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, συλλέγει τα λαχανικά στην καταλληλότερη στιγμή της ωρίμανσής τους και φροντίζει ώστε να καταψύχονται σε διάστημα 2 ωρών από τη συγκομιδή τους. Είναι μ’ αυτόν τον τρόπο τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν, καθώς με τη διαδικασία της απαλής κατάψυξης σφραγίζεται όλη η γεύση, η φρεσκάδα και οι βιταμίνες τους.

Σήμερα, φορέστε τις ποδιές σας και μαγειρέψτε λαχανικά για τους αγαπημένους σας , χαρίζοντάς τους στιγμές αληθινής, θρεπτικής απόλαυσης!

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;