Τα μυστικά του βυθού από τη WWF

Δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών.

Εύη Σκλατινιώτη 24/05/2017

Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για την υπεραλίευση και την προστασία των θαλασσών...

Μια πολύχρωμη και άκρως βιώσιμη ψαραγορά θα στήσει το WWF το Σάββατο 27 Μαΐου στο Πάρκο Φλοίσβου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, κατασκευές και μουσική, λίγο πριν το φετινό καλοκαίρι. Από τις 9πμ.μ ως τη 1μ.μ. μια σειρά από ευφάνταστες δράσεις θα μας μυήσουν στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, θα μας μάθουν πώς να προστατεύουμε τις θάλασσές μας και θα μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του βυθού.

Πρώτος σταθμός: «Αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει»! Εδώ, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για την υπεραλίευση και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μικρά από τα μεγάλα ψάρια και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει.


Δεύτερος σταθμός: «Κουκλοθέατρο»! Με τη βοήθεια μαγικών ψαρο-παιδαγωγών, τα παιδιά κατασκευάζουν μαριονέτες, που εξάπτουν τη φαντασία και γίνονται οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παίζοντας τη δική τους ψαρο-ιστορία στο ειδικό θαλασσινό κουκλοθέατρο.
 
Τρίτος σταθμός: «Ψαρο-κατασκευές»! Οι μικροί συμμετέχοντες βοηθούν τα ψάρια να διαδώσουν το μήνυμά τους για υγιείς θάλασσες γεμάτες ζωή, ζωγραφίζοντας και γράφοντας πάνω σε ξύλινα πλακάτ μηνύματα με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των θαλασσών μας και τη βιώσιμη επιλογή ψαρικών. Λίγες λέξεις με μεγάλη σημασία, που θα μας θυμίζουν για πάντα ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας.
 
Τέταρτος σταθμός: «Ψαροϊστορίες»! Οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν χρώμα και συναίσθημα στις καταπληκτικές ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν ορισμένα από τα πιο όμορφα και νόστιμα ψαράκια της χώρας μας.

Πέμπτος σταθμός: «Ψαρο-φωτογραφίες»! Όλοι – μικροί και μεγάλοι- θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες μέσα στον βυθό του WWF, που θα τους θυμίζουν για πάντα τη δημιουργική έναρξη του φετινού καλοκαιριού, αλλά και όλα όσα έμαθαν για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών.


Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές δράσεις του WWF Ελλάς, καθώς και για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία Fish Forward, η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, δεδομένου ότι το 90% των ψαριών παγκοσμίως απειλείται από την υπεραλίευση.

Ακόμη, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τον Fish Guide, τον Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης του WWF, μέσω του οποίου μπορούν να διαλέγουν με υπευθυνότητα τα ψαρικά της αρεσκείας τους, βάσει του μεγέθους τους, της εκάστοτε προτεινόμενης περιόδου κατανάλωσης και του τρόπου αλιείας τους, διασφαλίζοντας ότι συμβάλλουν και οι ίδιοι στην προστασία των θαλασσών μας...





Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen