“Τρώμε και ομορφαίνουμε”

Ένα πολύτιμο βιβλίο για την καθημερινή διατροφή μας

Εύη Σκλατινιώτη 19/04/2017

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα και του αγαπητού Ηλία Μαμαλάκη μας μαθαίνει πώς να επωφεληθούμε στο μέγιστο από τις τροφές που βάζουμε στο τραπέζι μας.

Στην καλαίσθητη έκδοση με τίτλο «Τρώμε και ομορφαίνουμε», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμός, ο καθηγητής φυσιολογίας και ζωικών οργανισμών και τοξικολογίας (και διευθυντής του εργαστηρίου στο τμήμα βιοχημείας – βιοτεχνολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) μαζί με τον συγγραφέα και αναγνωρισμένο μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη μας παρουσιάζουν τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας, μέσα από πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, που είναι κρυμμένα μέσα σε αυτή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφές, πώς να διατηρήσουμε αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, μαζί με νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες στην καθημερινή ζωή.

Ο συνδυασμός της επιστημονικής γνώσης με την εμπειρία κάνει το βιβλίο μοναδικό. Αρχικά, θα βρούμε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία, τη θρεπτική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες των διαφόρων ειδών τροφίμων, που προκύπτουν έπειτα από εργαστηριακή έρευνα. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται μύθοι τροφίμων, που εσφαλμένα έχουν καθιερωθεί, αλλά και χαρακτηριστικά που πιθανόν αγνοούμε, ξεδιαλύνοντας μικρά μυστικά αξιοποίησης των τροφών. Τέλος, παρατίθενται συνταγές από την παράδοση.
Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen