Λογοτεχνία και Γαστρονομία, μια σχέση διαχρονική

Απόψε, συζητάμε για τη γεύση με λογοτέχνες

Ντίνα Γκρουμούτη 20/02/2017

Μια συζήτηση που προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα, με αφορμή το θέμα "Λογοτεχνία και Γαστρονομία", απόψε, στο Free Thinking Zone της οδού Γριβαίων.

Πέντε Έλληνες συγγραφείς, στα έργα των οποίων η γαστρονομία παίζει σημαντικό ρόλο -αν όχι τον κυρίαρχο, θα αγκαλιάσουν το θέμα της γεύσης από πολλές πλευρές και θα μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. " Θα συζητήσουμε για την ιστορία της μαγειρικής ως καθρέφτη του πολιτισμού, τη σύγχρονη πραγματικότητα και πώς αυτή αποτυπώνεται στη λογοτεχνία, τους δρόμους της πείνας, κυριολεκτικούς, μεταφορικούς και μεταφυσικούς…", αντιγράφουμε από το Δ.Τ..

Τα έργα και οι συγγραφείς που θα βρεθούν στο επίκεντρο είναι: «Επικίνδυνες μαγειρικές» του Ανδρέα Στάικου,  «Και διηγώντας τα να τρως» της Μελίσσας Στοΐλη, "Γιάντες" της Αμάντας Μιχαλοπούλου, "Γευστικές αναμνήσεις" του Δημήτρη Ψυχογιού και τα περίεργα συμπόσια στο «Κήτος» της Ούρσουλας Φωσκόλου. Βέβαια, στη συζήτηση θα μπουν και πολλά ακόμα έργα, αφού, όπως μας λένε, θα υπάρχουν και "επίτιμοι καλεσμένοι από την αλλοδαπή, όπως «Το στομάχι του Παρισιού» του Εμίλ Ζολά ή «Το όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο."

Με όλα αυτά, με τόσο ενδιαφέροντες ομιλητές και με συντονίστρια την εξαιρετική Νανά Δαρειώτη, αυτή τη βραδιά δεν τη χάνουμε…
Απόψε, 20/2 στις 6.30μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Free Thinikg Zone, Σκουφά 64 & Γριβαίων τηλ. 210 3617461





Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen