Follow us

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα σε μια βαλίτσα!

Μια νέα "μουσειοσκευή" με θέμα τη διατροφή στην αρχαία Ελλάδα δημιούργησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με στόχο να ταξιδέψει σε σχολεία όλης της χώρας αλλά και του εξωτερικού...

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα σε μια βαλίτσα!

Η ενέργεια αυτή απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τους διδάσκει τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων και τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής μέσα από κείμενα, CD με εικόνες, πιστά αντίγραφα αρχαίων σκευών, εκπαιδευτικά παιχνίδια και προτάσεις για δραστηριότητες. Ο εκπαιδευτικός δανείζεται τη "μουσειοσκευή" από το μουσείο και χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα της Ιστορίας, της Γλώσσας ή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα σε μια βαλίτσα!

Μέσα από τη συγκεκριμένη «βαλίτσα», οι μαθητές θα γνωρίσουν τα σκεύη που είναι απαραίτητα στην κουζίνα, τις πηγές της αρχαίας διατροφής, τα οφέλη της σωστής διατροφής και του ισορροπημένου πρωινού, τον ρόλο της διατροφής στην κοινωνική ζωή, συνταγές και αγαπημένες τροφές στην αρχαιότητα.
Πρόκειται για την πέμπτη "μουσειοσκευή" που δημιουργεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Για το δανεισμό των μουσειοσκευών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου στο τηλ. 210 7239438.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…