Follow us

Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας 2016

Για 8η συνεχή χρονιά η Αίγινα οργανώνει το Φεστιβάλ Φιστικιού, μια ιδιαίτερη γιορτή γύρω από το μοναδικό αιγινήτικο Π.Ο.Π. προϊόν, που αναδεικνύει και προωθεί την ξεχωριστή φυσιογνωμία του νησιού…

Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας 2016

Φέτος, η γιορτή συμπίπτει με τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, οπότε στο πρόγραμμα είναι και εικαστικές εκθέσεις και αφιερώματα στον καλλιτέχνη.
Για τέσσερις ημέρες θα στηθούν περισσότερα από 40 περίπτερα κατά μήκος της προβλήτας, γεμάτα με προϊόντα που έχουν να κάνουν με το φιστίκι σε όλες του τις μορφές, από ωμό και ψημένο μέχρι γλυκό, πάστα φιστικιού ακόμη και καλλυντικά. Ανάμεσά τους, θα εκτίθενται και άλλα προϊόντα που παράγονται στο νησί, όπως αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κοσμήματα, κεντήματα. Τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά: την Πέμπτη από 6μ.μ.-11μ.μ και από Παρασκευή έως Κυριακή 10π.μ.-2μ.μ.και 6μ.μ.-11μ.μ..

Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας 2016

Μεταξύ των εκδηλώσεων του προγράμματος, ξεχωρίσαμε τις «Νόστιμες Μέρες», έναν διαγωνισμό γεύσεων που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική σκηνή. Πρόκειται για εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του διακεκριμένου γευσιγνώστη Δημήτρη Ποταμιάνου και διοργανώνεται από την Ομάδα Γαστρονομίας της Γιορτής Φιστικιού. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το βράδυ, με επίδειξη κρουστών και αργότερα με συναυλία με τους «48 Ώρες». Μια καλή πρόταση ακόμα και για μονοήμερη το σαββατοκύριακο!

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.aeginafistikifest.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;