Follow us

Γιορτή μανιταριού και κυνήγι τρούφας στο Ζαγόρι

Το επόμενο week end ανήκει στους μανιταρόφιλους αλλά και στους φυσιολάτρες. Δεν αφορά μόνο τους ορκισμένους μανιταρόφιλους και όσους αγαπούν την ανεπανάληπτη γεύση των άγριων μανιταριών, αλλά και αυτούς που κυνηγούν τις εξορμήσεις σε πανέμορφα βουνά και δάση, τη φύση γενικά.

Γιορτή μανιταριού και κυνήγι τρούφας στο Ζαγόρι

Η 8η Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού διοργανώνεται 3, 4 και 5 Ιουνίου στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου και θα τα έχει όλα: εξόρμηση για μανιτάρια στα πανέμορφα γύρω βουνά, έκθεση μανιταριών, χορό, μουσική, ομιλίες που ενδιαφέρουν τους μανιταρόφιλους και γεύσεις: ψησταριά αλλά και εδέσματα από τα οποία δεν θα λείπουν η μανιταρόσουπα και τρουφομακαρονάδα! Για όσους θέλουν, την Κυριακή 5/6 η γιορτή ολοκληρώνεται με ένα πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη, περπάτημα, που συνδυάζεται με "κυνήγι τρούφας" από Δεμάτι-Βουτσιναίους στο Ανατολικό Ζαγόρι! Τη γιορτή διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου, ένας σύλλογος με πάνω από 250 μέλη, γνωστός όχι μόνο για τη συλλογή μανιταριών αλλά και για τις δραστηριότητές του με στόχο την γνώση και την προστασία της μυκοχλωρίδας.

Γιορτή μανιταριού και κυνήγι τρούφας στο Ζαγόρι

Μια ιδέα για το πρόγραμμα: Στις 20.00 την Παρασκευή 3/6 γίνεται υποδοχή και μανιταροκουβέντα, ενώ στο χώρο της γιορτής θα λειτουργεί ψησταριά με ζωντανή μουσική. Από τις 9.30 του Σαββάτου 4/6 ξεκινά η εξόρμηση για συλλογή μανιταριών, σε ομάδες με υπεύθυνους αρχηγούς, στην πανέμορφη γύρω περιοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία του Θανάση Μυλωνά (από το Troufaclub zagori) για τη δημιουργία τρουφοδέντρων στην Ήπειρο, με εμβολισμό με μυκήλιο τρούφας.
Το "τρουφοπερπάτημα" την Κυριακή 5/6 ολοκληρώνει τη μανιταρογιορτή και γίνεται για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αλλά όχι μόνο. Η διοργανώτρια, Κατερίνα Νόλα, ιδιοκτήτρια του Troufaclub Zagori είναι ειδική στις τρουφοεξορμήσεις και θα μας μάθει όλα τα μυστικά της πολύτιμης τρούφας και του κυνηγιού της…

Πληροφορίες: Θανάσης Ντίνου (πρόεδρος Μανιταροφίλων Ηπείρου) τηλ. 6937 560675 και Κατερίνα Νόλα (Troufaclab Zagori) 6942857405.
Οι φωτογραφίες είναι από το
www.aromatroufas.gr.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;