Follow us

Γάλα γαϊδούρας, για πολλούς λόγους…

Και ναι, ανάμεσα στα ιδιαίτερα προϊόντα, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, θα τοποθετήσουμε και το γάλα γαϊδούρας. Από γαϊδουράκια που τρέφονται βιολογικά στην Οινόη Κοζάνης…

Γάλα γαϊδούρας, για πολλούς λόγους…

Στην Οινόη, ένα μικρό χωριό έξω από την Κοζάνη, βρίσκεται η Φάρμα Τσιχουρίδη, όπου, σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, εκτρέφονται γαϊδουράκια για το γάλα τους. Τρέφονται με πιστοποιημένες βιολογικές τροφές της Φάρμας κι έχουν στη διάθεσή τους μια μεγάλη έκταση για να… βολτάρουν, όταν δεν είναι σταβλισμένα. Μάλιστα, η φάρμα είναι επισκέψιμη.

Γιατί, λοιπόν, γάλα γαϊδούρας;

Γάλα γαϊδούρας, για πολλούς λόγους…

Και πρώτα- πρώτα, τι γεύση έχει; Όχι περίεργη. Είναι σαν ένα ελαφρώς αραιωμένο αγελαδινό γάλα.
Πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή, αλλά και καλλυντική ουσία, περιζήτητη για όσους την γνωρίζουν. Μην σας φαίνεται καθόλου περίεργο. Θα έχετε σίγουρα ακούσει ότι είναι το κοντινότερο προς το μητρικό ανθρώπινο γάλα, με μοναδικές ιδιότητες. Ήδη από την αρχαιότητα, το έδιναν σε μωρά, σε καχεκτικά παιδιά και σε άτομα καταβεβλημένα από ασθένειες.
Όπως μας εξηγεί η ιστοσελίδα της Φάρμας Τσιχουρίδη: Το γάλα της γαϊδούρας είναι υψηλής πεπτικότητας και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι ιδανικό σε περιπτώσεις εξάντλησης, αδυναμίας ή κακής θρέψης. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς στη σύστασή του εμπεριέχονται ανοσφαιρίνη και λυσοζύμη και είναι ιδανικό για γυναίκες σε εγκυμοσύνη, αδύναμα βρέφη και νήπια, όπως και ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας. Αποτελεί προϊόν υψηλής αξίας με μεγάλη γκάμα εφαρμογών, όπως στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών του ανοσοποιητικού, των δερματικών παθήσεων και αλλεργιών, της ηπατικής λειτουργίας και άλλων.
Οι θρυλικές από την αρχαιότητα (θυμηθείτε την Κλεοπάτρα!) καλλυντικές του ιδιότητες έχουν τις αιτίες τους: Έναν μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων Ω3 και 6 με βιταμίνη Α και Ε, που αναζωογονεί το δέρμα και προλαμβάνει τη γήρανσή του ενώ συγχρόνως είναι αντιοξειδωτικό και αναγεννά την επιδερμίδα.

Γενικά, είναι ένα προϊόν που, όπως μας λένε, αν το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή θα αντιληφθούμε πολύ γρήγορα τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Το γάλα γαϊδούρας της Φάρμας Τσιχουρίδη εμφιαλώνεται σε φιάλες των 200 ml και των 500 ml και καταψύχεται στους -18ο. Το αποψύχουμε όταν πρόκειται να το καταναλώσουμε. Διατηρείται στην απλή ψύξη 3 μέρες.

Φάρμα Τσιχουρίδη, Οινόη Κοζάνης τηλ. 24610 34136, 6976 629 823

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…