Έναν από τους ομορφότερους και συνάμα βασικότερους τρόπους γνωριμίας μίας περιοχής αποτελεί το φαγητό. Ο γαστρονομικός πολιτισμός, υπάρχει παντού, στην θάλασσα, στη γη, στα κατώγια, στα κελάρια, στα σπίτια, αλλά και στους θησαυρούς που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε στην Τήνο το Food Paths. Πρόκειται για μία δράση η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος το διήμερο 13 και 14 Απριλίου, και μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στα εντυπωσιακά και όλο αυθεντικότητα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού.
Η φιλοσοφία του εγχειρήματος δεν είναι μόνο η προβολή, είναι πάνω από όλα η συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια να γίνει κατανοητή η ορθή διαχείριση του τομέα της γαστρονομίας. «Πιστεύουμε πως μέσα από δουλειά και συνεχή εγρήγορση, με αργά και σίγουρα βήματα, νιώθοντας περήφανοι για τον θησαυρό που κρατάμε, θα δώσουμε πραγματικά μια άλλη διάσταση στον τόπο αυτό», σημειώνει στο Αθηνόραμα Umami, η Νατάσα Δεληγιάννη, αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα τουρισμού του Δήμου Τήνου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια για τα παστά και τα αλλαντικά, την κονσερβοποίηση, το street food και τα κοκτέιλ. Παράλληλα, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη συνεργιών με στόχο την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων.
Το πρόγραμμα αναλυτικά
- Τετάρτη 13/4
10:00 Εργαστήριο για τα αλλαντικά & τα παστά.
12:00 Εργαστήριο για την κονσερβοποίηση (γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες κλπ.).
14:00 Εργαστήριο για street food βασισμένο σε τοπικά προϊόντα.
16:00 Εργαστήριο για cocktail με τοπικά προϊόντα.
19:00 Ημερίδα-συζήτηση με θέμα “ανάπτυξη συνεργιών και την προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων”.
- Πέμπτη 14/4
12:00 “Η παράδοση συναντά την καινοτομία” . Τέσσερις γνωστοί σεφ θα μαγειρέψουν μαζί με τέσσερις νοικοκυρές της Τήνου.
15:00 Γεύμα στην παλιά μονή-σχολείο Ουρσουλινών (Θα μαγειρέψουν οι γυναίκες μαγέιρισσες του νησιού)
Για περισσότερες πληροφορίες: www.tinos.gr