Υλικά
Γλυκοπατάτες
Γαρνιτούρες: φρέσκο βούτυρο ή ανθότυρο + μέλι ή φρέσκος χυμός λεμονιού + φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γιαούρτι ή ξινή κρέμα.
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε μερικές φορές με πιρούνι. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C, τις φουρνίζουμε στον κρύο φούρνο και τις ψήνουμε για 60-90 λεπτά. Τις κόβουμε κατά μήκος και τις γαρνίρουμε με κάποια από τις προτεινόμενες γαρνιτούρες. Η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα είτε είναι ζεστή η γλυκοπατάτα είτε όταν κρυώσει.
Α.Τ.