Follow us

Ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως – Η νέα τάση στο υγιεινό και gourmet φαγητό

Στο σύγχρονο lifestyle, που θέλει γρήγορο αλλά ποιοτικό και εντυπωσιακό φαγητό, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως δίνουν δυνατά το παρόν αφού είναι υγιεινά, προσφέρουν στον οργανισμό βασικά θρεπτικά συστατικά και υπάρχουν σε ποικιλία σχεδίων. Ταυτόχρονα όλα τα υλικά από τα πιο απλά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα, δένουν μαζί τους και δημιουργούν ελκυστικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως – Η νέα τάση στο υγιεινό και gourmet φαγητό

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως για όσους δεν το γνωρίζουν αποτελούν μια από τις πιο γευστικές και υγιεινές επιλογές για το καθημερινό φαγητό ολόκληρης της οικογένειας. Αν και έχουν έλθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο ως μαγειρικό trend όσο και ως βασικό στοιχείο μιας ισορροπημένης διατροφής τα τελευταία 8 -10 χρόνια, η ζήτησή τους ανεβαίνει παγκοσμίως ραγδαία και στην Ελλάδα παρουσιάζει μια αύξηση μεγαλύτερη του 120%. Μια ματιά στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων σουπερμάρκετ όπως τα Carrefour Μαρινόπουλος, τα Carrefour Εxpress και τα Carrefour που φιλοξενούν τα δικά τους ζυμαρικά ολικής αλέσεως και λίγες κουβέντες με τους καταναλωτές που τα προτιμούν, αποδεικνύουν ότι η νέα τάση, ήλθε για να μείνει. Διότι όλη αυτή η στροφή του ενδιαφέροντος στα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού τα πάμπολλα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν αναβαθμίζουν την ούτως ή άλλως βαθιά αγάπη μας για τα ζυμαρικά σε επιλογή υψηλής αξίας για την ευεξία και τη ζωτικότητα του οργανισμού.Τα διαιτητικά τους προσόντα λοιπόν, είναι πολλά και ποικίλα:

  • Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην πεινάμε γρήγορα και επομένως να μην τσιμπολογάμε συνεχώς και να παίρνουμε κιλά. Παράλληλα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
  • Βασικό θρεπτικό συστατικό των ζυμαρικών ολικής αλέσεως είναι οι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν το βασικό καύσιμο στον οργανισμό, τη γλυκόζη. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες απορροφώνται πιο αργά από τον οργανισμό, απελευθερώνοντας σταδιακά μικρές ποσότητες γλυκόζης, με αποτέλεσμα να μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, αφού διατηρούν τη γλυκόζη και την ινσουλίνη σε σταθερά επίπεδα στον οργανισμό.
  • Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προσφέρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά του φλοιού των σπόρων των δημητριακών (φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες). Ιδιαιτέρως, οι μεγάλες ποσότητες βιταμινών Β που περιέχουν ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό και αναβαθμίζουν την πνευματική διαύγεια!
  • Ας μιλήσουμε όμως και για τις γαστρονομικές τους αρετές. Η γεμάτη, πλούσια γεύση τους και η μαστιχωτή υφή τους προσφέρουν την ιδανική βάση για πιάτα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και αναδεικνύουν όλα τα υλικά, από τα λαχανικά, τα αρωματικά βότανα και τα θαλασσινά μέχρι τα πιο φθηνά και πιο πολυτελή κρεατικά σε κλασάτες δημιουργίες που μπορεί να παίζουν από τις πιο σοφιστικέ μέχρι τις πιο ρουστίκ προσεγγίσεις.
    Εμείς με βάση τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως Carrefour «Κριθαράκι μέτριο», «Τριβέλι», «Πέννες ριγέ» και «Σπαγγέτι Νο 6» σας προτείνουμε πανάλαφρες, νόστιμες και εύκολες ανοιξιάτικες συνταγές. Όλες στο πνεύμα της εποχής εγγυώνται λίγο χρόνο στην κουζίνα, ενέργεια όλη τη μέρα και ελαφρό στομάχι για ζωντάνια και χαμηλά κιλά εν όψει του καλοκαιριού που έρχεται.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…