Follow us

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις

Προφανώς το γνωρίζετε ήδη. Το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή – Γεύσεις» είναι στην τελική φάση των προετοιμασιών και περιμένει τους φίλους των αληθινών γεύσεων να το επισκεφθούν το τριήμερο από την Παρασκευή 12 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου. Για όλους εμάς που εδώ και τριάντα πέντε χρόνια γράφουμε για το φαγητό, τη γεύση και τα προϊόντα διατροφής, η οργάνωση ενός φεστιβάλ σαν αυτό ήταν ένα εύκολο και ταυτόχρονα δύσκολο στοίχημα.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις

Ήταν εύκολο γιατί εδώ και πολλά χρόνια ερχόμαστε σε επαφή με παραγωγούς, επισκεπτόμαστε τους χώρους που δουλεύουν και παράγουν, δοκιμάζουμε και αξιολογούμε τα προϊόντα τους. Παρακολουθούμε κάθε τι που γίνεται στο χώρο και ξέρουμε από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που αξίζουν και τα προϊόντα με γευστική ποιότητα που δικαιούνται μια θέση στο τραπέζι σας. Γι’ αυτό άλλωστε το «Ελλάδα, Γιορτή – Γεύσεις» απευθύνθηκε αποκλειστικά σε παραγωγούς, τα προϊόντα των οποίων έχουν δοκιμαστεί και έχουν αξιολογηθεί από τη γευσιγνωστική μας ομάδα. Το ζητούμενο δεν ήταν ένα φεστιβάλ που στο ένα περίπτερο ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα πραγματικά αξιόλογο προϊόν, το οποίο θα γοητεύσει τον ουρανίσκο του για να ακολουθήσει σε ένα γειτονικό περίπτερο η δοκιμή ενός μέτριου ή αδιάφορου που δεν δικαιολογεί την παρουσία του στο χώρο ή τη μετακίνηση με προορισμό το φεστιβάλ, του φίλου των ποιοτικών γεύσεων. Αυτό λοιπόν που μπορούμε άφοβα να υποσχεθούμε και να τιμήσουμε είναι ότι ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να ανακαλύψει παραγωγούς και προϊόντα (όλα Ελληνικές προσπάθειες) που θα τον κερδίσουν με την ποιότητα που προτείνουν και θα του δώσουν τη δυνατότητα να επιλέξει και να υιοθετήσει αυτά που ταιριάζουν στις γευστικές τους προτιμήσεις.

Το στοίχημα όμως είχε και τη δύσκολη πλευρά του. Το ζητούμενο για εμάς δεν ήταν ένα απλό φεστιβάλ με μοναδικό (σημαντικό σίγουρα) ενδιαφέρον τα περίπτερα και τα εντός αυτών προϊόντα. Θέλαμε κάτι περισσότερο. Μια γιορτή των γεύσεων με εκδηλώσεις και δρώμενα που θα έδιναν στον επισκέπτη μια σύνθετη χαρά, αυτή της ανακάλυψης, της γνώσης και της μεγαλύτερης δυνατής απόλαυσης. Οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων κράτησαν χρόνο και έδωσαν, θέλουμε να πιστεύουμε, το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Ο ιστορικός χώρος της Τεχνόπολης – Γκάζι επί τρεις ολόκληρες ημέρες (12,13 και 14 Απριλίου) θα είναι ένας χώρος ανακάλυψης, μάθησης, ψυχαγωγίας και γευστικής απόλαυσης. Για όσους ενδιαφέρονται, γνωστοί και βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα τους αποκαλύψουν πτυχές του ταλέντου τους και θα τους διδάξουν μυστικά της τέχνης τους. Κάποιοι άλλοι, επίσης επώνυμοι και βραβευμένοι, θα ετοιμάσουν για εσάς υπέροχες ελληνικές λιχουδιές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Έλληνες ποιοτικοί οινοπαραγωγοί θα σας δώσουν τη δυνατότητα να συνοδεύσετε αυτές τις γεύσεις με εξαιρετικά Ελληνικά κρασιά. Δεν θα σας κουράσω όμως με περιγραφές για όλα τα events που δίνουν περιεχόμενο Γιορτής Γεύσεων στο φεστιβάλ. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα και να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Όλοι εμείς που τόσο μέσα από το Αθηνόραμα όσο και από το www.athinoramaumami.gr πασχίζουμε εδώ και δεκαετίες για την ποιότητα στη γεύση και στη διατροφή θα είμαστε στην Τεχνόπολις – Γκάζι από τις 12 έως και τις 14 Απριλίου. Ελπίζουμε να σας έχουμε όλους κοντά μας. Άλλωστε οι ποιοτικές προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών αλλά και όλων των άλλων που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή αξίζουν τόσο την παρουσία μας όσο και την υποστήριξή μας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;