Rich balsamic dressing-vanilla flavour, additions
Μέχρι στιγμής ξέραμε πόσο όμορφα δένει το παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι με τις φρέσκες φράουλες. Να τώρα που παρουσιάζεται στην αγορά ένα ντρέσινγκ ξιδιού μπαλσάμικο με άρωμα βανίλιας, για να δώσει βάθος και ένταση σε λευκά παγωτά, σε κρέμες και τσιζ κέικ. Δοκιμάστε το ακόμα πάνω σε φρουτοσαλάτες, τάρτες φρούτων και –γιατί όχι– σε κάποια φαγητά που αποζητούν μια γλυκόξινη νότα. (Παραδοσιακό, € 7,95)
Tonno rosso selezione vecchia, sangiolaro
Εξαιρετική ποιότητα κόκκινου τόνου, ο οποίος ψαρεύεται στις ακτές της Μεσογείου και προτείνεται σε πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Δοκιμάστε τον σκέτο, με λίγο φρέσκο σχοινόπρασο και λεμόνι ή σε κρύες σαλάτες οσπρίων ή πράσινων φασολιών. Θα ήταν κρίμα να εξαφανίσετε την υπεροχή του, πνίγοντας τον σε πηχτές σάλτσες. (Food Society των Notos Galleries, € 26,60)
Βio-organic mandelmus, terrasana
Το αμυγδαλοβούτυρο ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών που εξάγονται από ξηρούς καρπούς, όπως το μάλλον γνωστότερο φιστικοβούτυρο. Μπορείτε και αυτό να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε το ψωμί σας, αλλά είναι εξαιρετικό στη ζαχαροπλαστική, στις βάσεις για τάρτες και στη μαγειρική, όταν επιθυμούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μια φίνα νότα καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Σοτάρετε γαρίδες σ’ αυτό και θα ξαφνιαστείτε. Προσοχή, όμως, να το ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. (Μανδραγόρας, € 8,90)
Chilli jam, scotch selection
Αυτή η μαρμελάδα σε μορφή γέλης, η οποία προέρχεται από καυτερές πιπερίτσες τσίλι, μπορεί να φανεί too hot σε όποιον δοκιμάσει να τη γευτεί με το κουτάλι. αν, όμως, τη σερβίρετε για να συνοδεύσετε μαλακά κίτρινα τυριά ή ημίσκληρα τυριά με κρούστα (δηλαδή από ιρατί μέχρι κάποια τομ), θα σας φανεί υπέροχη. Ταιριάζει και με κρύα βραστά ή ψητά κρέατα και πουλερικά. (Παραδοσιακό, € 6, 98)
Αgave sirop, allos
Το σιρόπι αυτό παράγεται από το χυμό αγαύης βιολογικής καλλιέργειας και είναι φυσική γλυκαντική ύλη, κατάλληλη να προσθέσει μια ήπια γλυκιά νότα σε ψημένα γλυκά που μας φαίνονται κάπως στεγνά, στο βαρετό μας καθημερινό γιαούρτι ή σε όποια κοκτέιλ θέλουν ως βάση ένα γλυκό σιρόπι. Θα το προτιμήσω από ένα κοινό σιρόπι ζάχαρης, για το μαγνήσιο και το ασβέστιο που περιέχει η αγαύη. (Μανδραγόρας, € 5, 35)