Follow us

Special deli

Εκείνα τα μικρά «κάτι» που προσθέτουμε στα φαγητά μας κι αλλάζουν τη γεύση τους μπορεί να είναι ένα ντρέσινγκ, ένα σιρόπι ή απλώς ένα βούτυρο. Ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσουμε είναι που μετατρέπει την κολοκύθα σε χρυσή άμαξα, για μια στιγμή παραμυθιού στο καθημερινό μας τραπέζι.

Special deli


Rich balsamic dressing-vanilla flavour, additions
Μέχρι στιγμής ξέραμε πόσο όμορφα δένει το παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι με τις φρέσκες φράουλες. Να τώρα που παρουσιάζεται στην αγορά ένα ντρέσινγκ ξιδιού μπαλσάμικο με άρωμα βανίλιας, για να δώσει βάθος και ένταση σε λευκά παγωτά, σε κρέμες και τσιζ κέικ. Δοκιμάστε το ακόμα πάνω σε φρουτοσαλάτες, τάρτες φρούτων και –γιατί όχι– σε κάποια φαγητά που αποζητούν μια γλυκόξινη νότα. (Παραδοσιακό, € 7,95)

Tonno rosso selezione vecchia, sangiolaro
Εξαιρετική ποιότητα κόκκινου τόνου, ο οποίος ψαρεύεται στις ακτές της Μεσογείου και προτείνεται σε πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Δοκιμάστε τον σκέτο, με λίγο φρέσκο σχοινόπρασο και λεμόνι ή σε κρύες σαλάτες οσπρίων ή πράσινων φασολιών. Θα ήταν κρίμα να εξαφανίσετε την υπεροχή του, πνίγοντας τον σε πηχτές σάλτσες. (Food Society των Notos Galleries, € 26,60)

Βio-organic mandelmus, terrasana
Το αμυγδαλοβούτυρο ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών που εξάγονται από ξηρούς καρπούς, όπως το μάλλον γνωστότερο φιστικοβούτυρο. Μπορείτε και αυτό να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε το ψωμί σας, αλλά είναι εξαιρετικό στη ζαχαροπλαστική, στις βάσεις για τάρτες και στη μαγειρική, όταν επιθυμούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μια φίνα νότα καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Σοτάρετε γαρίδες σ’ αυτό και θα ξαφνιαστείτε. Προσοχή, όμως, να το ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. (Μανδραγόρας, € 8,90)

Chilli jam, scotch selection
Αυτή η μαρμελάδα σε μορφή γέλης, η οποία προέρχεται από καυτερές πιπερίτσες τσίλι, μπορεί να φανεί too hot σε όποιον δοκιμάσει να τη γευτεί με το κουτάλι. αν, όμως, τη σερβίρετε για να συνοδεύσετε μαλακά κίτρινα τυριά ή ημίσκληρα τυριά με κρούστα (δηλαδή από ιρατί μέχρι κάποια τομ), θα σας φανεί υπέροχη. Ταιριάζει και με κρύα βραστά ή ψητά κρέατα και πουλερικά. (Παραδοσιακό, € 6, 98)

Αgave sirop, allos
Το σιρόπι αυτό παράγεται από το χυμό αγαύης βιολογικής καλλιέργειας και είναι φυσική γλυκαντική ύλη, κατάλληλη να προσθέσει μια ήπια γλυκιά νότα σε ψημένα γλυκά που μας φαίνονται κάπως στεγνά, στο βαρετό μας καθημερινό γιαούρτι ή σε όποια κοκτέιλ θέλουν ως βάση ένα γλυκό σιρόπι. Θα το προτιμήσω από ένα κοινό σιρόπι ζάχαρης, για το μαγνήσιο και το ασβέστιο που περιέχει η αγαύη. (Μανδραγόρας, € 5, 35)

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…