Follow us

Εύκολα, σαγηνευτικά σχεδόν εργένικα!

Για να βγάλετε ψεύτη τον Μέρφι και τους νόμους του. Για να μην γίνει η κουζίνα σας σαν την Σμύρνη στη Μικρασιάτικη Καταστροφή ... Ένα εύκολο, πεντανόστιμο μενού, που θα κάνει τον καλεσμένο σας. να σας φιλήσει.

Εύκολα, σαγηνευτικά σχεδόν εργένικα!

Αν ανήκετε στην κατηγορία των Ελλήνων που βλέπουν συστηματικά τηλεόραση, θα έχετε βέβαια δει αυτές τις φοβερές διαφημίσεις, όπου ο αγαπημένος ή ενίοτε και η αγαπημένη χαλαρώνουν στον καναπέ, ενώ ένας «καλλονός» ή μια καλλονή, άψογα ντυμένοι, ετοιμάζουν μέσα σε πέντε λεπτά ένα super-δείπνο, με κεριά, σαμπάνια, τέσσερα πιάτα και γλυκό!

Αν ανήκετε στην κατηγορία των Ελλήνων που επέλεξαν να ζουν μόνοι, θα ξέρετε ότι στην πραγματικότητα ένα super-δείπνο για τον(την) εκάστοτε αγαπημένο(η) συνεπάγεται με μαθηματική ακρίβεια ένα super-πανικό, Γιατί, καλά, το να ετοιμάσει κανείς τα κεριά, το τραπέζι και τη σαμπάνια, είναι εύκολο! Όταν φτάσουμε, όμως, στο τι θα σερβίρουμε, τότε αρχίζουν ... τα δύσκολα. Άλλωστε. όποιος έχει ανοίξει έστω και μια φορά στη ζωή του οδηγό μαγειρικής, (και δεν ανήκει στο ακόμα μικρότερο - από το δικό μας 0,35%- ποσοστό που μαγειρεύει από χόμπυ διάφορα περίεργα), θα έχει προσέξει ότι οι οδηγίες απευθύνονται σε ειδικούς! Απίστευτα υλικά, απίθανες μεζούρες, χιλιάδες σκεύη, ακατανόητες εκφράσεις, όπως ροδίσματα, σοταρίσματα, παναρίσματα, μαριναρίσματα και μπεν μαρί. Όλα αυτά και άλλα πολλά σε οδηγούν σταδιακά σε βαθιά απόγνωση. Όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται; Τα πέντε, τα δέκα λεπτά που αναγράφουν, μοιάζουν με αιώνες ταλαιπωρίας!

Για να μαγειρέψει κανείς ένα σχεδόν απλό φαγητό, που αφενός να τρώγεται αφετέρου να έχει κι ένα ύφος, μια ... allure, πρέπει να καταναλώσει μια ολόκληρη μέρα σε σουπερμάρκετ, προπαρασκευές και ψησίματα με διάφορους τρόπους, σε διάφορα σκεύη. Α, να μην το ξεχάσω, ο νόμος του Merfy εδώ λειτουργεί καλύτερα παρά ποτέ! Ακόμη και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες με θρησκευτική ευλάβεια και μαθηματική ακρίβεια, τα κρέατα ψήνονται πολύ ή καθόλου, οι σάλτσες δεν δένουν με τίποτα ή σβωλιάζουν, τα σουφλέ κάθονται, τα ζυμαρικά λασπώνουν ....

Εύκολα, σαγηνευτικά σχεδόν εργένικα!

Όταν, λοιπόν, το τέλειο δείπνο είναι πια έτοιμο με το καλό, εσείς νιώθετε ράκος από την κούραση, τα νεύρα σας έχουν γίνει κορδέλες, το σπίτι ψιλομυρίζει, το μαλλί (αν είστε γυναίκα) έχει καθήσει και η καημένη η κουζίνα σας σάς θυμίζει τη Σμύρνη μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Βέβαια, υπάρχει πάντα η εύκολη λύση του catering. Όμως κακά τα ψέματα ... Τα έτοιμα φαγητά είναι είτε πολύ νόστιμα, για να τα έχετε μαγειρέψει εσείς, είτε πολύ χάλια. Δυστυχώς, αν είναι χάλια, σύμφωνα με το νόμο του Merfy που λέγαμε, όταν θα το διαπιστώσετε, θα είναι πολύ αργά πια ...

Έτσι, με τη βοήθεια ενός γνωστού chef της Αθήνας, του Γιώργου Τσακτσίρα του «Boschetto», συγκεντρώσαμε κάποιες συνταγές για τις ειδικές αυτές περιπτώσεις. Εντυπωσιακές και προπαντός εύκολες συνδυασμένες με τα σωστά κρασιά και την ανάλογη ατμόσφαιρα, είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Άλλωστε, όλα τα πιάτα ετοιμάστηκαν ακριβώς όπως περιγράφονται, παρουσία του υπογράφοντος, και ήταν πεντανόστιμα.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις γευστικές διαδρομές που σας προτείνουμε και δεν θα χάσετε!

Γιώργος Τσακτσίρας

Ο ικανότατος και ταλαντούχος chef του «Boschetto» είναι ένας νέος άντρας, που τον… προλάβαμε πριν παντρευτεί, και μας έδωσε συνταγές για εργένηδες. Το όνειρό του; Δεν είναι να μαγειρεύει απλώς, αλλά και να φωτογραφίζει αυτά που μαγειρεύει! Έχει ασχοληθεί με το food – styling, κάνοντας από εξώφυλλα περιοδικών έως τηλεόραση, αλλά θέλει να πάει σε βάθος…

Επισκέπτεται και άλλα εστιατόρια φυσικά, αλλά αν και το σκέφτηκε πολύ, δεν βρήκε ποιο είναι το αγαπημένο του. Βέβαια η αγάπη του για το «Boschetto» είναι προφανής, αφού συνεργάστηκε μαζί του τα τελευταία οκτώ χρόνια και δουλεύει εκεί πια μόνιμα, εδώ και ενάμιση χρόνο.

Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα στην Πάρνηθα και εργάστηκε στο εστιατόριο της «Μεγ. Βρετανίας», το «Athenaum» και το «Precieux». Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια εκτός Ελλάδας, ενώ το περασμένο καλοκαίρι πήγε για ένα μήνα στο φημισμένο «Marks Place» του Miami. Τα αποτελέσματα έγιναν αμέσως ορατά, και στο «Boschetto».


Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…