Follow us

Deli: Περισσότερο prasino παρακαλώ

Πριν από μερικά χρόνια, πολλοί έλεγαν ότι τα καταστήματα βιολογικών προϊ­όντων ήταν μια περαστική μόδα. Τα πράγματα άλλαξαν όμως και η αλυσίδα Prasino Biomarket εγκαινίασε ήδη το τρίτο της κατάστημα, στο Νέο Ηράκλειο.

Deli: Περισσότερο prasino παρακαλώ

Την πρώτη φορά έφυγα από το Prasino στη Λεωφόρο Ηρακλείου μ’ ένα σακουλάκι ελληνικό βιολογικό καφέ (που αργότερα έμαθα ότι φτιάχνεται ειδικά για το Prasino) κι ένα κουτάκι βουτήματα για να τον συνοδέψουν. Αποδείχτηκαν εξαιρετικά και η επιστροφή ήταν θέμα ημερών. Μιλώντας με τον συνιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Στάμο Μαγγίνα, κατάλαβα ότι η προσεκτική επιλογή μιας μεγάλης ποικιλίας ελληνικών και ξένων βιολογικών προϊόντων είναι αυτή που φέρνει και ξαναφέρνει τους «πράσινους» καταναλωτές στον φιλόξενο χώρο τους. «Η καλοπέραση ξεκινά από μικρά πράγματα μέσα στο σπίτι», μου είπε ο κ. Στάμος, συμπληρώνοντας ότι «οι νεότερες γενιές ψάχνονται όλο και περισσότερο για ν’ ανακαλύψουν βιολογικές κι αγνές γεύσεις».

Deli: Περισσότερο prasino παρακαλώ

Τα ράφια είναι γεμάτα με gourmet λιχουδιές και μια εξαιρετική συλλογή από βιολογικά ελληνικά τοπικά προϊόντα: κεφαλοτύρι από τα Γρεβενά, γραβιέρα από την Κάρυστο, κοτόπουλα από τα Γιάννενα και τη Λακωνία, κρέατα από τη Βόνιτσα αλλά και τσιπούρες και λαβράκια που έρχονται από τις βιολογικές ιχθυοκαλλιέργειες της Κεφαλονιάς. Και για ιδιαίτερες περιπτώσεις, έτοιμα εκλεκτά εδέσματα που θα μπουν κατευθείαν στο φούρνο: ζουμερά σνιτσελάκια γεμιστά με τυρί και πιπεριά και ρολό μοσχάρι με δαμάσκηνα και σύκα!

Για τα παιδιά θα βρείτε ζυμαρικά με σχέδια, κριτσινάκια και μπισκότα που θα κάνουν πιο εύκολη την προσπάθεια να μάθουν να τρέφονται βιολογικά. Τη Σαρακοστή η λίστα με τα θαλασσινά και τα νηστίσιμα θα είναι ενισχυμένη, ενώ για το Πάσχα υπάρχει βιολογικό τσουρέκι.

Από τον Απρίλιο, πάλι, στον επάνω όροφο θα λειτουργήσει διατροφικό κέντρο που θα δίνει συμβουλές σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση. Επίσης, σε λίγο καιρό όσοι δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και οι τυχεροί που μένουν εκεί γύρω θα μπορούν ν’ απολαμβάνουν φρεσκομαγειρεμένες βιολογικές λιχουδιές καθημερινά.

Σ’ αυτόν τον βιολογικό παράδεισο, εκτός από τρόφιμα, θα βρείτε απορρυπαντικά και καλλυντικά που κάνουν το πέρασμα από εδώ μια ολοκληρωμένη εξόρμηση σε super market, ενώ στο κατάστημα του Χαλανδρίου υπάρχουν και ρούχα – φτιαγμένα με βιολογικό τρόπο φυσικά.

Prasino Biomarket Λεωφ. Πεντέλης 97, Χαλάνδρι, 2106858639.
Τατοΐου 122, Ν. Ερυθραία, 2106206785. Λεωφ. Ηρακλείου 408, Ν. Ηράκλειο, 2102838632.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…