Follow us

Υψηλή γαστρονομία κατ’ οίκον

Κουζίνα χρυσοσκουφάτου εστιατορίου at home; Ναι, οι head chefs Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, δημιουργοί της ομάδας Funky Gourmet, με πείρα δίπλα στον μεγάλο Ferran Adria, επενδύουν στις αρχές του private cheffing και βγαίνουν κερδισμένοι…

Υψηλή γαστρονομία κατ’ οίκον

Όσοι παρακολουθούσαν μέχρι σήμερα τη δουλειά της Γεωργιάννας και του Νίκου (alias Funky Gourmet όπως είναι το επίσημο όνομα του δίδυμου), ήταν σίγουροι ότι θα προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω. Και ο νέος χώρος στον Κεραμεικό επιβεβαιώνει τις προσδοκίες. Συναντήθηκαν τυχαία στο Ιnstitute of Culinary Education της Νέας Υόρκης –οι μόνοι Έλληνες της χρονιάς τους–, δούλεψαν στους σπουδαίους του χώρου (η Γεωργιάννα υπερηφανεύεται για τα εύσημα στην ομάδα Ferran Adria και ο Νίκος για την εμπειρία στο κλαμπ Cineac, από τα καλύτερα του Άμστερνταμ), ώσπου επέστρεψαν στην Ελλάδα και ακολούθησαν εξαιρετικές συνεργασίες: εστιατόριο 48 με τον Χριστόφορο Πέσκια, Squirrel με τον Ερβέ Προνζάτο και Boschetto. Πριν δυο χρόνια, ξαναβρέθηκαν και αποφάσισαν να οργανώσουν τη δική τους μπριγάδα στη λογική private cheffing που είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στο εξωτερικό. Tα υπόλοιπα it’s just history…


Τι είναι το Funky Gourmet;
Γ. Χ.: Πρόκειται για υπηρεσία private cheffing που σημαίνει ότι σχεδιάζουμε ένα δείπνο, κοκτέιλ πάρτι ή ακόμα, κυριακάτικο brunch. Η διαφορά είναι ότι δημιουργούμε μενού υψηλής γαστρονομίας με υλικά που φροντίζουμε μόνοι μας παρέχοντας στο χώρο του καθενός αυτό που μπορεί να απολαύσει σε βραβευμένο εστιατόριο.

Μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό της μέρας για μια οικογένεια;
Ν. Ρ.: Εξαρτάται από το κόστος. Γενικά, οργανώνουμε ιδιαίτερα γεγονότα χωρίς να αποκλείονται οι οικογένειες ειδικά όταν πρόκειται για ξεχωριστές στιγμές. Σε κάθε περίπτωση, καλύπτουμε όλες τις ανάγκες: service, κρασιά ακόμα και… λάντζα!

Ποια είναι η κουζίνα σας;
Ν. Ρ.: Δεν έχουμε ενδοιασμούς. Μας αρέσει να… πειράζουμε τις συνταγές. Να δοκιμάζουμε τα όριά μας. Θα την ονομάζαμε fusion, αλλά κάτι λείπει. Ίσως American creative: μια κουζίνα που έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα από τα ταξίδια μας και ανακαλύπτει σιγά σιγά την προσωπική της ταυτότητα. Γενικά, είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις με μια αδιαπραγμάτευτη αξία: την ποιότητα των πρώτων ύλων.

Ποιος είναι ο ρόλος του εστιατορίου;
Γ. Χ.: Πολλοί αναζητούσαν ένα διαφορετικό χώρο στη λογική της πριβέ εξυπηρέτησης. Έτσι, δημιουργήσαμε το Funky Gourmet σε ένα νεοκλασικό με δύο επίπεδα: το ισόγειο για εταιρικά δείπνα και τον πρώτο όροφο για πάρτι και δείπνο για δυο.

Funky Gourmet: Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727, www.funkygourmet.com, από € 80/άτ., με όλο το service.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;