• Στεκόμαστε με μεγάλη επιφύλαξη μπροστά σε επιγραφές τύπου «Caspian caviar» πάνω στα κουτιά: δεν εξασφαλίζουν ποιότητα προϊόντος, αφού σήμερα την Κασπία, εκτός από τη Ρωσία και το Ιράν, την μοιράζονται αρκετά νεογέννητα κράτη που δεν παρέχουν καμία εγγύηση του προϊόντος.
• Πρώτος δείκτης εγγύησης, η περσική προέλευση (Iranian caviar) κατά κύριο λόγο και στη συνέχεια η ρωσική (Russian caviar).
• Μεγάλοι, ονομαστοί οίκοι (π.χ. Caviar House, Petrossian) είναι σίγουρο (με προϋπόθεση τη σωστή διακίνηση εκ μέρους των εισαγωγέων) ότι έχουν χαβιάρι γκαραντί.
• Σοβαρές γωνιές ντελικατέσεν και μεγάλα σουπερμάρκετ είναι γενικά πιο αξιόπιστα από κάθε Πόντιο μικροπωλητή. Αν σας γοητεύσουν οι χαμηλές τιμές των τελευταίων, προς Θεού μην αγοράσετε χαβιάρι στο σακί. Αν έχετε τη δυνατότητα να το δοκιμάσετε και να το αξιολογήσετε, αγοράστε αν σας φαίνεται καλό. Διαφορετικά ενενήντα εννέα τοις εκατό το lux του τραπεζιού έχει θαμπώσει.