Η Νέα Υόρκη καταβάλλει αδιαμαρτύρητα το ποσό των 21 δολαρίων για να φάει τα απίθανα, σαν τσιγαρόχαρτο, τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες του. Ο οδηγός Zagat συγκαταλέγει το Milos ανάμεσα στα τρία καλύτερα seafood restaurants της αμερικανικής μητρόπολης και το χρίζει κορυφαίο ελληνικό της Αμερικής. Το New York Magazine γράφει πως το φαγητό του «έχει κάτι από το σεξαπίλ της Μελίνας Μερκούρη», Στα τραπέζια του έχουν καθίσει ο Γούντι Άλεν, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Κώστας Γαβράς και όλος ο... καλός κόσμος, για να δοκιμάσουν τη θεϊκή αστακοσαλάτα του με Metaxa, τα απίθανα crabcakes (τα καλύτερα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους New York Times) και τα πιο ωραία ίσως βραστά χόρτα του κόσμου.
Ο Κώστας Σπηλιάδης κατάφερε να απαλλάξει τη διεθνή εικόνα της ελληνικής κουζίνας (και όχι μόνο, αφού είναι πρόεδρος του North American Foundation for Modern Greek Arts) από τα κλισέ και να την αναδείξει σε -υποσχόμενο- πεδίο υψηλής γαστριμαργικής απόλαυσης. Έκανε το Milos talk of the town του Μεγάλου Μήλου, καθιερώνοντας την ελληνική γευστική παράδοση ως trend. Έφυγε από την Ελλάδα το 67, σπούδασε κοινωνιολογία επί δύο χρόνια, αλλά ανέδειξε το ταλέντο του στις restaurant business, ανοίγοντας το πρώτο Milos στο Μόντρεαλ, που του έστρωσε το δρόμο για να κατακτήσει: κυριολεκτικά το Μανχάταν. Ο Σπnλιάδnς κατάφερε να επιβληθεί γευστικά στnv απίστευτα κινητική νεοϋορκέζικη εστιατορική σκηνή, αντιλαμβανόμενος σωστά το σφυγμό της εποχής: Ποντάρισε στnv «ανοιχτή», ειλικρινή κουζίνα, που βασίζεται στα φρέσκα, αυστηρά επιλεγμένα υλικά (η ψαριά από τα ελληνικά νερά βρίσκεται σε λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη) και στη σύγχρονη ανάγνωση της ελληνικής γευστικής παράδοσης.
Το καλοκαίρι του 2003 n Αθήνα θα πάρει γεύση της χαρισματικής γαστρονομικής του προσέγγισης με το πρώτο ελληνικό Milos, που θα ανοίξει στο ανακαινισμένο Hilton. Ένα χώρο τον οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει σε εργαστήρι νέων ιδεών, που θα λειτουργήσει ως φυτώριο για τα νέα πρόσωπα της υψηλής γαστρονομίας. Τι άραγε μπορεί να σταματήσει έναν άνθρωπο που έκανε... Milos τη Νέα Υόρκη;