Follow us

Carlo Cracco

Το εστιατόριό του στο Μιλάνο έχει σημειώσει εκπληκτική ανέλιξη τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Carlo Cracco θεωρείται σημαιοφόρος μιας νέας γενιάς rogressive ιταλικής γεύσης. Tο ΕΥ ΖΗΝ σάς δίνει κατ’ αποκλειστικότητα τις συνταγές του υπέροχου μενού που μαγείρεψε ο ίδιος με τους συνεργάτες του και την ομάδα της «Μεγάλης Βρεταννίας» στις 15 Μαρτίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων, για να πάρετε μια πρώτη γεύση της σύγχρονης, εξαιρετικής του κουζίνας.

Carlo Cracco

Carlo Cracco

Οι Χρυσοί Σκούφοι & το μυστήριο της ορχιδέας!

Το εστιατόριό του στο Μιλάνο έχει σημειώσει εκπληκτική ανέλιξη τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Carlo Cracco θεωρείται σημαιοφόρος μιας νέας γενιάς rogressive ιταλικής γεύσης. Tο ΕΥ ΖΗΝ σας δίνει κατ’ αποκλειστικότητα τις συνταγές του υπέροχου μενού που μαγείρεψε ο ίδιος με τους συνεργάτες του και την ομάδα της «Μεγάλης Βρεταννίας» στις 15 Μαρτίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων, για να πάρετε μια πρώτη γεύση της σύγχρονης, εξαιρετικής του κουζίνας.

Nιώθω πλέον μεγάλη οικειότητα πηγαίνοντας τόσα χρόνια, πολύ συχνά, στο «Cracco». Πρωτοέφαγα, αν θυμάμαι καλά, το 2003 και έκτοτε μια δυο φορές το χρόνο χαίρομαι την κουζίνα του. Δεν γνωρίζω όμως μόνο τον Carlo Cracco, με τον οποίο συναντιόμαστε και εκτός Μιλάνου σε γαστρονομικές εκδηλώσεις. Ξέρω αρκετούς σερβιτόρους και τον σομελιέ του, τον Luca Gardini, που αναδείχθηκε ο καλύτερος σομελιέ της Ευρώπης το 2009· κάνουμε πολλά ασυνήθιστα παιχνίδια αρμονίας φαγητού/ποτού που υπερβαίνουν το κρασί. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι το γεύμα στο «Cracco» είναι εμπειρία. Η κουζίνα έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να υπάρχουν πάντοτε τα εκπληκτικά great classics σαν το βελούδινο ριζότο με αφράν και μεδούλι ή το αφαιρετικά εκσυγχρονισμένο μοσχάρι μιλανέζε, αλλά τα καινούρια πιάτα του Cracco μοσχοβολάνε νεωτερισμό, άποψη, τόλμη και συναίσθημα. Και ο ίδιος όμως έχει εμφανισιακά εξελιχθεί. Σήμερα είναι ο Ιταλός με τη σοφιστικέ γοητεία στο μποέμ μούσι του· παλιότερα ήταν ο κουρεμένος clean cut, baby face τύπος, που του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο. Η διακριτικότητα και η σεμνότητα είναι σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα του, ενώ την ίδια στιγμή ξεναγεί μέσα στη φανταστική κουζίνα του διασημότητες από τον κόσμο της μόδας, της μουσικής, του ντιζάιν, οι οποίοι παρελαύνουν στις πασαρέλες και στο «Salone del Mobile». Έρχονται όλοι στο καλύτερο εστιατόριο του Μιλάνου και γεμίζουν τις σάλες τις οποίες χαρακτηρίζει η αφαιρετική πολυτέλεια.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;