Follow us

Μπανόφι με μπανάνες και καραμέλα

Μπανόφι με μπανάνες και καραμέλα

Υλικά

Υλικά

5-6 μπανάνες

Για τη ζύμη της τάρτας (“Pâte sucrée”):

50 γρ. βούτυρο

35 γρ. ζάχαρη άχνη

15 γρ. πούδρα αμυγδάλου

30 γρ. αβγά

100 γρ. αλεύρι μαλακό 70%

Για την καραμέλα (Toffee):

150+150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. γλυκόζη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

75 γρ. βούτυρο

2 γρ. αλάτι

500 γρ. κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: δουλεύουμε με μίξερ τα υλικά μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακιά και λεία ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας που θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 ⁰ C γύρω στα 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας.Ετοιμάζουμε την καραμέλα: βράζουμε τα 150 γρ.

ζάχαρης με τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια σκούρα καραμέλα.

Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα άλλα 150 γρ.

ζάχαρης στους 80 ⁰ C.

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα της καραμέλας.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.

Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να κρυώσει.Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε την ψημένη και κρύα βάση της τάρτας με την καραμέλα.

Τακτοποιούμε επάνω στην καραμέλα τις φέτες της μπανάνας και σκεπάζουμε με σαντιγί.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας που θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 ⁰ C γύρω στα 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας.Ετοιμάζουμε την καραμέλα: βράζουμε τα 150 γρ.

ζάχαρης με τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια σκούρα καραμέλα.

Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα άλλα 150 γρ.

ζάχαρης στους 80 ⁰ C.

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα της καραμέλας.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.

Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να κρυώσει.Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε την ψημένη και κρύα βάση της τάρτας με την καραμέλα.

Τακτοποιούμε επάνω στην καραμέλα τις φέτες της μπανάνας και σκεπάζουμε με σαντιγί.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.