Υλικά
300 γρ. γιαούρτι πρόβειο πλήρεςΥλικά για 4 άτομα
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
80 γρ. ζάχαρη
1,5 φύλλο ζελατίνης (7,5 γρ.)
Για το ζελέ με χαμομήλι και μέλι
600 ml νερό
5 κ.σ. χαμομήλι
300 γρ. μέλι
150 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό
16 γρ. αγάρ-αγάρ
Για τη διακόσμηση
Άνθη από φρέσκο χαμομήλι
Καβουρδισμένο κουκουνάρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη καλά στραγγισμένη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.2. Αφαιρούμε τη πέτσα από το γιαούρτι και την κρατάμε. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά με σπάτουλα σιλικόνης.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμες και τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου να πήξει.3. Φτιάχνουμε το ζελέ.
Βράζουμε το νερό με το χαμομήλι και το σουρώνουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν για 3΄.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ να γίνει πουρές.4. Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού συνοδευόμενη από τον πουρέ, πασπαλίζοντας με άνθη φρέσκου χαμομηλιού και καβουρδισμένο κουκουνάρι.