Υλικά
4-5 μήλαΥλικά
1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
2 φλ. αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ. αλάτι
1/2 φλ. γάλα
4 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 φλ. ζάχαρη
4-5 μήλα
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες (2 χιλ).
Τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
Ρίχνουμε ένα –ένα τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε διαδοχικά στο μίγμα βουτύρου το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ταψάκι Νο 24 και το γέρνουμε να πάει παντού.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη ραντιστά με το χέρι, να καλύψει το βούτυρο.
Βάζουμε από πάνω τα μήλα έτσι ώστε να μισοσκεπάζει η μια φέτα την άλλη.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Ρίχνουμε το χυλό και κουνάμε το ταψάκι να ισιώσει η επιφάνεια.
Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά (βάζουμε τη λάμα ενός κοφτερού λεπτού μαχαιριού μέσα στο κέικ.
Αν βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο).
Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λιγάκι και το ξεκολλάμε περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες του ταψιού.
Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ώστε τα καραμελωμένα μήλα να βρίσκονται στο επάνω μέρος.
Το σερβίρουμε σκέτο ή με σαντιγί.